Autor: MsJitka | 23.4.2021 | 0

Znáte starý příběh o dvou rodinách, jejichž vzájemná nenávist byla tak veliká, že přetrvala i po jejich odchodu na věčnost? Už více než jedno století nepokojní duchové soupeří o nejhonosnější panská sídla pro svoje rody. Dvě přízračné rodiny straší v panstvích a na zámcích všechny nešťastníky, kteří se tam odváží vkročit…

Ve hře Rest in Peace je vaším cílem pomocí vykládání karet s různými hodnotami a speciálními efekty ovládnout většinu panských sídel – panství nebo zámků.

Příprava hry:

Nejprve se vylosuje devět okultních karet, které se vyloží do řady lícem vzhůru. Desátá v řadě bude speciální okultní karta pro závěrečné kolo. Na každou z karet se náhodně umístí jeden žeton panského sídla, opět lícem vzhůru. Každý hráč má vlastní balíček karet duchů různých hodnot a z něj si pro začátek vytáhne pět karet do ruky.

Průběh hry:

Hráči se střídají na tazích, během kterých mohou otevřeně vyložit jednu nebo více karet duchů a/nebo okultních karet, které musí převyšovat hodnotu vyložených karet soupeře. Hráč s vyšším součtem hodnot karet získává panské sídlo daného kola (panství nebo zámek). Je také možné se z kola stáhnout hned na začátku a přenechat sídlo soupeři. Hráč, který prohraje či se stáhne, může skrytě zahrát jednu z karet z ruky do posledního, desátého kola. Dále si bere okultní kartu, jež mu může přinést výhody, pokud ji šikovně použije v některém z následujících kol (např. zahraje-li hráč kartu s názvem A už je nikdy nikdo nespatřil..., zvolí dvě hodnoty mezi 1 a 6; po zbytek kola nesmí dotyčný ani jeho soupeř vykládat karty těchto hodnot). Na konci kola si každý hráč lízne dvě nové karty duchů.

Konec hry:

Ve hře je šest žetonů panství a čtyři žetony zámků. K vítězství je potřeba ovládnout buď čtyři panství, nebo tři zámky. Hra tedy může skončit dříve než desátým kolem. Pokud nikdo ani po devátém kole nevítězí, hráči odhalí karty, které zahráli do závěrečného kola, a hráč s vyšším součtem hodnot zahraných karet vyhrává. V případě remízy v desátém kole se vítězem stává hráč s větším počtem žetonů sídel.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Nebe v plamenech
Nebe v plamenech
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 7 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas