Autor: PJ | 19.1.2021 | 0

Tukaní ostrovy jsou plné pozoruhodných tvorů a známek prastarých civilizací. Vaším úkolem je vystavět na tomto nepříliš známém souostroví síť stezek, která domorodcům usnadní přesun mezi vesnicemi a umožní jim navštívit co nejvíce místních atrakcí. Ať vyhraje ten nejlepší stavitel!

Stezky tukanů jsou budovatelskou hrou, v rámci které každý hráč postupně na své mapě ostrova propojuje vesnice, atrakce a různé terény stezkami na základě vytažených karet.

Příprava hry:

Kromě toho, že každý hráč obdrží mapu a tužku, se na začátku hry určí rozložení vesnic na každé mapě – na rozdíl od jiných her tohoto typu tak každý hráč začíná s odlišnou mapou. 

Průběh hry:

Na začátku tahu se otočí dvě karty terénu a poté každý hráč zakreslí stezku mezi těmito dvěma terény kdekoliv na své mapě. Všichni hráči provádí svůj tah simultánně, tedy společně najednou. Hráči získávají body za propojování shodných vesnic a propojování různých atrakcí s vesnicemi s tím, že:

  • propojením druhé atrakce stejného typu s vesnicí lze kromě dalšího zisku bodů zakreslit další bonusový úsek cesty.
  • propojením dvou vesnic se stejným písmenem jako první hráč (či hráči, je-li takových více) okamžitě získává body za propojení těchto konkrétních vesnic, příslušná bodovací kartička je odhozena a ostatní hráči již nemají v pozdější fázi hry možnost toto propojení obodovat.

Konec hry:

Hra skončí ve chvíli, kdy je podruhé vyčerpán balíček karet terénu. Hráč s nejvíce body se stává vítězem.

Shrnutí:

Další hra typu „flip & write“ („liž a piš“), kdy podle tažených karet hráči zapisují informace do vlastního aršíku. Od ostatních her tohoto typu vydaných u nás (viz např. Railroad Ink, Vítejte ve vysněném domově či Kartografové) se liší určitou počáteční asymterií (dle variantních pravidel lze hrát i symetricky). Interakce mezi hráči je možná pouze propojením dvou stejných vesnic jako první - příslušná bodovací kartička se po vyhodnocení odhazuje.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Old London Bridge
Old London Bridge
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas