Autor: veve_št | 4.1.2021 | 0

Ego je jednoduchá karetní party hra založená na komunikaci a znalosti ostatních hráčů. Nejedná se o žádnou mnohahodinovou taktickou hru a nejde ani o hru vědomostní – jediným jejím cílem jsou klidné a pohodové chvíle s přáteli. 

Příprava hry

Každý z hráčů dostane na začátku hry sadu tří velkých žetonů odpovědí s jednou, dvěma a třemi červenými tečkami. K tomu ještě obdrží 20 malých žetonků. Následně každý z hráčů odloží 10 těchto malých žetonků na společnou hromádku a zbylých 10 si položí někam k sobě. Posléze připravte krabičku s kartami tak, aby byla na dosah všech hráčů. Nyní je vše připraveno a můžete začít – hru zahajuje nejstarší hráč ve skupině.

Průběh hry

Hráč, který je na řadě, vytáhne z krabičky kartu a nahlas přečte otázku na ní. Potom nahlas přečte i možnosti odpovědí a položí kartu tak, aby na ni mohli všichni hráči vidět. Hráč, který tahal kartu, se rozhodne, která z odpovědí se nejvíce shoduje s jeho vlastním názorem. Vedle každé odpovědi se nachází příslušný počet teček. Hráč na tahu dá doprostřed stolu žeton s počtem teček dle jeho odpovědi tak, aby ostatní hráči neviděli, kterou odpověď zvolil.

Ostatní hráči se snaží uhádnout, co odpověděl hráč na tahu. Když si zvolí odpověď, dají rovněž doprostřed stolu žeton s tečkami tak, aby je nikdo neviděl. Následně ale ale musí na svou odpověď vsadit 1 nebo 2 malé žetonky tak, že je na stůl položí vedle svého žetonu odpovědi.

Všichni posléze odkryjí žetony odpovědí. Hráči, kteří v tomto kole sázeli na svou odpověď, buď žetonky zahodí na společnou zásobu – pokud se jejich odpověď neshoduje s odpovědí hráče na tahu - a nebo si jako odměnu vezmou stejný počet žetonků, co vsadili, ze společné zásoby – pokud se jejich odpověď shoduje s odpovědí hráče na tahu. Potom hraje další hráč a přečte svou otázku a možnosti odpovědí.

Konec hry

Hra končí v okamžiku vyčerpání žetonků ze společné zásoby. Vítězem se stává hráč s největším počtem malých žetonků.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tajuplné říše
Tajuplné říše
Akt. cena: 220 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas