Autor: paladin91 | 21.3.2010 | 0

Jede jede mašinka, kouří se jí z komínka, jede jede do dáli, veze... Tak třeba i takhle si můžete pozpěvovat u této jednoduché hry, kde se stáváte stavitelem tratí v Americe.

Jedna se o rychlou rodinou hru pro 2-6 hráčů, ve které je cílem každého co nejdříve propojil železnicí svých 5 vylosovaných měst Severní Ameriky. Města jsou rozdělena (a barevně odlišena) do 5 skupin tak, aby každá vylosovaná pětice karet byla přibližně stejně náročná na propojení. Je

Hrací plán je tvořen trojúhelníkovou sítí, na kterou se pokládají dřevěné hranoly jako koleje. Každý hráč ve svém kole umisťuje dva své hranoly. V případě, že chce nebo musí postavit trať přes obtížně překonatelné políčko (řeka, hory), které je znázorněno zdvojenou čárou, může umístit hranol pouze jeden. Přikládat nové kolejnice je možné pouze ke svým již položeným kolejím, dokud nedojde k propojení s tratí dalšího hráče. Poté je možno navázat na koleje vybudované i tímto hráčem.

Hráč, který jako první spojí všechna svá města, je vítězem kola a ostatní dostanou trestné body podle počtu kolejí, které jim chybí k dokončení vylosované trasy. Hra končí v okamžiku, kdy jeden hráč nasbírá na konci dohraného kola 13 nebo více trestných bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Monopoly: Speciální edice 80.výročí
Monopoly: Speciální edice 80.výročí
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas