Autor: u.a.c. | 3.11.2020 | 0

„Jestlipak byla první plastová lahev vyrobena dříve, než sprej v plechovce?“

Timeline: Klasik je rychlá vědomostní karetní hra, ve které se hráči snaží zařadit data vynálezů na časovou osu. Jedná se o další ze série Timelinů, které jsou hratelné jak samostatně, tak i v kombinaci s dalšími sériemi.


Příprava hry:

Balení obsahuje 55 oboustranných karet s ilustrací a popisem na rubové straně doplněnými o letopočet na straně lícové. Dále se v balení nachází pravidla v českém a slovenském jazyce. Každému z hráčů se nejprve rozdají 4 karty lícem dolů (množství rozdaných karet si hráči mohou upravit dle vlastních vědomostí a délky hry) a rozloží si je před sebe. Ze zbylých karet vytvořte lícem dolů balíček. Vezměte horní kartu z balíčku a položte letopočtem nahoru do středu hrací plochy. Tato karta udává začáteční letopočet hry.


Průběh hry:

Začínající hráč umístí jednu ze svých karet buďto vpravo nebo vlevo od startovní karty s letopočtem podle toho, zda si myslí, že událost na kartě se stala před, nebo po události uvedené na startovní kartě. Jakmile je rozhodnut a kartu umístí, otočí ji a zjistí, zda měl pravdu či nikoli. Pokud kartu umístil správně, zůstane lícem vzhůru otočena na místě. Pokud ovšem kartu umístil špatně, odhodí ji do krabice popřípadě na odhazovací balíček a vezme si kartu novou, kterou si přidá ke svým ostatním kartám.

Hra pokračuje stejným způsobem tahem dalšího hráče po směru hodinových ručiček. Pokud začínající hráč umístil svou kartu správně, další na tahu už má složitější situaci a musí se správně trefit před, po, nebo mezi letopočty na stole. V případě že dojdou karty v balíčku, zamíchá se odhazovací balíček a vytvoří se balíček nový.


Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy se jeden z hráčů zbaví všech svých vyložených karet a je zároveň jediný v tomto kole, kterému se to povedlo. V případě, že se v jednom kole zbaví všech karet dva či více hráčů, jsou všichni ostatní vyřazeni a hráči, kteří se zbavili karet, si každý doberou po jedné kartě. Tito hráči následně pokračuje podle běžných pravidel do doby, než se právě jednomu z nich v jednom kole podaří umístit svou kartu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Doom
Doom
Akt. cena: 1700 Kč
Končí za: 8 dnů

Offcanvas