Autor: Mirda-ta | 1.11.2020 | 0

„Je třeba dokončit výstavbu ve čtvrtích okolo Vítězného oblouku, pánové. Každá budova musí lahodit oku a sloužit svému účelu. Zatím do sebe vše nádherně zapadá, avšak co s tou zpropadenou Eiffelovou věží? Stihneme ji dostavět včas, aby se jí mohli obdivovat návštěvníci Světové výstavy?“ „Bezesporu, monsieur, bezesporu...

Ve hře Paris se zhostíte rolí zámožných francouzských investorů na sklonku 19. století. Vaším úkolem je vystavět v šesti pařížských čtvrtích rozmístěných okolo Vítězného oblouku budovy a památky tak, aby vám vynesly co nejvíce vítězných bodů.


Příprava hry:

Sestavte herní plán s Vítězným obloukem uprostřed. Do každé čtvrti umístěte žetony surovin a prestiže. Destičky odměn připravte podle příslušného počtu hráčů a umístěte je na stupnici odměn dle čísel. Každý hráč obdrží zástěnu s počtem klíčů podle počtu hráčů v jeho barvě a 3 franky. 2 zbylé klíče umístí hráči do společné zásoby vedle herního plánu a přebývající zpět do krabice. Figurku a bodovací žeton ve své barvě umístí každý hráč na stupnici odměn a bodovací stupnici. Ostatní komponenty (8 destiček památek, 36 destiček budov, franky, 6 bodovacích tabulek, 12 dílků vlajek) připravte podle instrukcí vedle herního plánu.


Průběh hry:

Hra se skládá z tahů hráčů. Ve svém tahu musí hráč:

  1. Umístit budovu ze společné zásoby na herní plán (pokud je to možné).

  2. Vykonat jednu z následujících akcí:

    • Umístit klíč na banku v jedné ze čtvrtí nebo na Vítězný oblouk a získat příslušný počet franků.

    • Přemístit klíč z banky nebo Vítězného oblouku a koupit si tak budovu či památku v příslušné čtvrti.

    • Vzít si jakoukoliv vlajku ze společné zásoby (pouze pokud v zásobě nejsou žádné budovy).


Konec hry:

Jakmile některý z hráčů dobere poslední dílek vlajky ze společné zásoby, spustí tím konec hry. Hráči dohrají aktuální kolo a po něm následuje kolo poslední, aby všichni odehráli stejný počet kol. Poté následuje závěrečné bodování. Vítězem se stává hráč s nejvyšším počtem bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Tajemství těla - Kvízová hra o lidském těle
Tajemství těla - Kvízová hra o lidském těle
Akt. cena: 175 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas