Autor: Ondřej Grob Netik | 22.10.2020 | 0

Cestujte do prokleté pevnosti obývané zlými příšerami a probojujte se jejím podzemím, abyste nastolili v celém kraji mír. Projděte podzemními kobkami pevnosti, aniž byste byli zpozorováni, překvapte a porážte bytosti, na které narazíte a na závěr zvítězte nad podlým Černým rytířem.

Ťuk! Ťuk! Podzemí je kooperativní hra pro 1-6 hráčů, jejíž jedna partie trvá přesně 6 minut. Hráči přikládají karty z ruky k dříve vyloženým a snaží se snižovat hodnoty součtů čísel rohodných hodnot na kartách na stole překrýváním novými kartami. Cílem je u každé karty snížit hodnotu součtu rohů na pět či níže. Pokud hráči nestihnou splnit vítězné podmínky v odměřeném času, prohrávají. Hra procvičí rychlé sčítání do desíti.


Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích. Tah hráče má 4 fáze:

  1. Vyložení jedné karty z ruky na stůl: Hráč zakryje alespoň jedním rohem zahrané karty alespoň jeden roh karet na stole (čímž vzniká plán hradu). Pokud je na kartě příšera, umístí se na kartu žetony času v počtu udaných v záhlaví karty.

  2. Vyhodnocení nebezpečí: Zkontroluje se, zda součet hodnot v některé z místností okolo právě vyloženě karty nepřesáhl hodnotu pět. Pokud ano, byl způsoben poplach a hráči prohráli. Pokud byla snížena hodnota nestvůry na pět a méně, odeberte z ní žetony času. Dále je již počítána stejně jako ostatní mistnosti. Nestvůry s hodnotou šest a více nejsou v tuto chvíli poraženy, ale boj ještě pokračuje, pokud je na nich nějaký žeton času.

  3. Kontrola povyku: Odstraňte z každé karty jeden žeton času. Pokud byl poslední, nestvůra spouští poplach a hráči prohráli.

  4. Hráč si dobere novou kartu z balíčku.

Poslední kartou v balíčku je Černý rytíř (součet jeho hodnot je nejvyšší hodnotou ve hře). Na jeho poražení můžete využít již pouze karty, které vám zůstaly v ruce.


Konec hry:

Jediným způsobem, jak hru vyhrát, je porazit Černého rytíře do šesti minut. Prohrát však hráči mohou několika různými způsoby (přílišným zvýšením úrovně nebezpečí prázdné místnosti či příšery bez žetonu času, dobráním žetonů času, neporažením Černého rytíře do 6 minut).

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Carcassonne: Objevitelé
Carcassonne: Objevitelé
Akt. cena: 530 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas