Autor: Tempest | 19.10.2020 | 0

Snažit se se rozšiřovat do plochy? Anebo cestou vzhůru bránit soupeři – to je oč tu běží...

Blokus se dostává do třetího rozměru! Ve hře Blokus 3D se hráči snaží umisťovat své kostky ve tvaru různých 3D tetrisových objektů na hrací plochu tak, aby na konci hry byl z půdorysu vidět největší počet kostek právě jejich barvy.

Hra začíná tím, že si hráči vezmou kostky své barvy a mezi hráče se umístí hrací plocha. Ta je tvořena čtvercovou sítí na otočné platformě, takže si hráči mohou otáčet a prohlížet celý obraz „stavby“, aniž by vážněji hrozilo její zbourání. Dále se zvolí hrací šablona, která oklešťuje půdorys, na kterém se hraje, a zároveň určuje povolenou výšku celého stavěného objektu v závislosti na počtu hráčů. 

V průběhu hry se hráči střídají v tazích a umísťují své dílky na hrací plochu tak, aby na sebe doléhaly a pod umístěnou kostkou nevznikalo prázdné místo, zároveň aby dílek netrčel mimo povolený půdorys a nepřesahoval ani povolenou výšku. Podle zvolené taktiky se snaží plnit podmínku vítězství.

Hra končí v okamžiku, kdy nikdo z hráčů již nemůže umístit svůj dílek. Vítězem se stává hráč, který má více viditelných půdorysových kostek, odečítá si však dílky, které se mu nepovedlo umístit.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marvel Champions MS. Marvel
Marvel Champions MS. Marvel
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 8 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas