Autor: UmmA | 18.10.2020 | 0

Přišel váš čas. Většina úspor padla na malou loď a skromnou posádku, s níž jste vypravili na cestu do Karibiku. Zde musíte získat slávu a bohatství. Najdete je v džungli? Nebo v bitvách po boku námořních velmocí? Nebo založíte obchodní síť přístavů a mocných kontaktů?

Ve hře Maracaibo se plavíte po hracím plánu, dokud někdo nedopluje na konec. Při každé zastávce můžete provádět různé akce podle políčka, na kterém jste zastavili. Hra obsahuje karty, které mají troje využití a kterých si můžete ponechat v ruce velmi omezené množství. Vykládáním karet se snažíte získávat peníze, vítězné body a zvýšit efektivitu vašich tahů. S protihráči interagujete skrze zabírání pozic ve městech, přesouváním vlivu mezi 3 mocnostmi a změnou délky herního kola.


Příprava hry:

Na začátku se hra připraví podle jednoho ze tří základních postupů nebo (v případě příběhového módu) podle aktuální kapitoly kampaně. V každém případě se smíchá základní balíček karet (ze kterého hráči na začátku dostanou 8 karet) s částí rozšiřujícího a k městům předtištěným na desce se na náhodné pozice přidají dvě základní města a dvě z devíti rozšiřujících. Každý hráč také dostane svoji desku lodi, 2 členy posádky, počáteční jmění a vybere si osobní úkol.


Průběh hry:

Ve vašem tahu se musíte pohnout o 1-7 políček a vykonat akci políčka, na kterém jste skončili. Existují dva druhy polí: města a vesnice. Města mají svoji akci přiřazenou – lze do nich doručit konkrétní zboží, pokud je tam ještě volné místo. Jako zboží fungují karty: každá na sobě nese jeden ze tří symbolů a při doručení je nutné příslušnou kartu odhodit z ruky. Při doručení také můžete vylepšovat svoji loď. Vylepšení lodi spočívá v modifikaci pravidel (označeno dále *) či jednorázovém příjmu bodů a peněz.

Základními akcemi ve městě jsou boj, průzkum, akce vesnice a příjem zdrojů (peníze, vítězné body, bojová síla). Boj umožňuje získat vliv v jedné z 3 námořních mocností a rozšířit její území o města (či vesnice*). Průzkum umožňuje pohyb v džungli, kde hráč může plnit úkoly, získává různé bonusy, zdroje a na konci hlavně vítězné body. Každá vesnická akce dává hráči tři (nebo více*) možností – po zaplacení vyložit kartu z ruky, zahodit všechny karty v ruce za peníze nebo si vzít 1 peníz.

Vyložení karet většinou stojí peníze. Jejich efekty jsou příjmy zdrojů, nové osobní akce na desce (tzv. asistenti), výhody při provádění některých akcí a žetony, které vylepšují efekty vašich vyložených karet. Vyložit vhodnou kombinaci karet je klíčem k úspěchu v celé hře.

Vesnice umožňují hrát vesnické akce (počet je dán uraženou vzdáleností ve vašem tahu), akci vašeho asistenta na daném místě, je-li, či splnit úkol.

Na konci svého tahu si doberete karty do limitu 4 (6*) karet, které můžete mít v ruce. Karty dobíráte náhodně z balíčku (zdarma) nebo z nabídky za 1 peníz (zdarma*).

Jakmile některý z hráčů dorazí na poslední políčko na plánu, spustí konec kola, – ostatní hráči pak mohou provést ještě jeden tah. V každém kole je tedy možné provést 3-18 tahů podle rychlosti pohybu nejrychlejšího hráče na plánu. Na konci kola hráči získávají peníze a vítězné body v závislosti na svém příjmu, který je určen jejich vyloženými kartami.


Konec hry:

Hra končí po 4 kolech a vítězí hráč s nejvíce vítěznými body: k vítězným bodům získaným v průběhu hry se připočtou za body vyložené karty a za jednotlivé námořní mocnosti (za každou z nich dostane hráč body v závislosti na svém vlivu u mocnosti vynásobenému jejím vlivem na desce).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Karak - žetony života
Karak - žetony života
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 11 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas