Autor: Barnyddd | 11.10.2020 | 0

V této dobrodružné hře se vydáte s Mickey Mousem a jeho kamarády na výlet. Ale cesta je dlouhá a v horách obtížná. Budete potřebovat to správné vybavení a štěstí, abyste dorazili do cíle výletu jako první. Při hře si procvičíte jednoduché počítání.

Cílem hry Mickey a kamarádi na výletě je dorazit jako první přes všechny překážky na vrcholek hory k cílovému praporku.


Příprava hry:

Herní plán rozložte doprostřed stolu. Každý hráč si vezme figurku své barvy a položí ji na start. Žetony vybavení zamíchejte a položte je lícem dolů poblíž herního plánu tak, aby na ně všichni dosáhli.


Průběh hry:

Hru začíná nejmladší hráč. Hodí kostkou a posune svoji figurku o příslušný počet bodů. Pokud hráč ukončí svůj tah na barevném políčku, vykoná příslušnou akci popsanou níže. Na jednom políčku může být více figurek. Hodí-li hráč šestku, hází ještě jednou. Ukončí-li hráč svůj tah po šestce na barevném políčku, vykoná příslušnou akci a pak teprve hází znovu.

Akční políčka:

  • Červené políčko se stanem: Je čas doplnit zásoby vybavení, které se v horách bude hodit. Hráč si náhodně vezme jeden žeton vybavení a položí ho před sebe lícem vzhůru. Pokud už žádné vybavení není dostupné, nic si nebere.

  • Hnědé políčko s ukazatelem: Ukazatel pomůže najít správnou cestu. Hráč hází ještě jednou. Pokud na pole vstoupí po šestce, hází ještě dvakrát.

  • Žluté políčko s loďkou: Vítr do plachet a hurá na vodu. Pokud hráč, který prochází přes toto políčko, vlastní žeton s loďkou, může si zkrátit cestu přes jezero po modrých políčkách. Pokud žeton nevlastní, musí pokračovat po bílých políčkách delší cestou okolo jezera.

  • Žluté políčko s dalekohledem: Vidět do dálky se hodí, urychlí to cestu. Pokud hráč má žeton dalekohledu, odevzdá ho zpět mezi žetony vybavení a v dalším tahu pokračuje v cestě. Pokud tento žeton nemá, 1 kolo nehraje.

  • Žluté políčko s kompasem: Když znáte správný směr, tak se neztratíte. Pokud hráč má žeton s kompasem, odevzdá ho zpět mezi žetony vybavení a v dalším tahu pokračuje v cestě. Pokud tento žeton nemá, hledá cestu a 1 kolo nehraje.

  • Žluté políčko s čepicí: V čepici je v horách teplo. Pokud hráč má žeton s čepicí, odevzdá ho zpět mezi žetony vybavení a v dalším tahu pokračuje v cestě. Pokud tento žeton nemá, musí se zahřát cvičením a 1 kolo nehraje.


Konec hry:

Vítězem se stává první hráč, který dorazil do cílového pole s praporkem. Ostatní hráči mohou dohrát, aby se určilo zbylé pořadí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Legends Rising: The Valiant Universe Deckbuilding
Akt. cena: 499 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas