Autor: Barnyddd | 11.10.2020 | 0

Strašákovi na poli stále něco chybí. Odehrajte kartu se správnou barvou oblečení, ale ouha – zase chybí další kus oděvu! Postřehová karetní hra, ve které se situace mění každou chvíli, pobaví celou rodinu.

Cílem hry Strašák je zbavit se všech karet, které hráč drží v ruce.


Příprava hry:

Zamíchejte všechny karty a jednu položte doprostřed stolu. Ostatní karty rozdejte rovnoměrně mezi hráče. Zbylé karty vraťte do krabičky. Dokud hra nezačne, mají všichni hráči své karty položené lícem dolů na stole a nedívají se na ně.


Průběh hry:

Každé kolo hry začíná tím, že jeden z hráčů otočí kartu uprostřed stolu. Na ní má jedna část oblečení strašáka bílou barvu. Všichni hráči hrají současně. Vezmou si své karty do ruky a mezi nimi se snaží najít takovou, která má tuto část oblečení v barvě, která na kartě na stole chybí. Jakmile hráč takovou kartu mezi svými najde, položí ji doprostřed stolu a současně nahlas řekne řešení, například: „kalhoty, zelená“. Na položené kartě znovu chybí jiná část oblečení v jiné barvě a hra pokračuje dál.

Pokud hráč udělá chybu, vezme si položenou kartu zpět, a navíc dostane jednu kartu od každého protihráče.

Karty jsou oboustranné a obrázek strašáka je na každé straně karty odlišný.

Když se uprostřed stolu na položené kartě objeví vrána, dočasně se změní pravidla. Hráči musí ve svých kartách hledat strašáka, který má 2 části oblečení v takových barvách jako na kartě s vránou, která leží na hromádce uprostřed stolu. Bílá barva chybějících částí oblečení se nepočítá. Jakmile už na vrchní kartě hromádky není vrána, pokračuje hra podle normálních pravidel.


Konec hry:

Vítězem je hráč, který se jako první zbavil všech svých karet. V ojedinělých případech, kdy hráčům zbývají karty v ruce a není možné už žádnou položit na hromádku, se stává vítězem hráč s nejmenším počtem karet v ruce. V případě shody je vítězů více.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kvedlalové z Kvedlinburku: Alchymici
Kvedlalové z Kvedlinburku: Alchymici
Akt. cena: 631 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas