Autor: chejnik | 9.10.2020 | 0

Tapikékoi? je paměťová hra. Cílem hry je odhalit, které předměty zmizely z místností a zahrady.


Příprava hry:

Položte 4 herní desky doprostřed stolu. Vložte všechny žetony předmětů do pytlíku. Vytáhněte náhodně 12 žetonů z pytlíku a rozdělte je do příslušných místností: barva pozadí žetonu předmětu odpovídá okrajové barvě příslušné místnosti. Začíná nejstarší hráč, který obdrží žeton „Rodiny“.


Průběh hry:

Hráči se střídají po směru hodinových ručiček. Hráč, který je na tahu, zavře oči a počítá nahlas do 10. Během odpočítávání ostatní hráči schovají určitý počet žetonů předmětů (v závislosti na počtu hráčů).

Jakmile hráč skončí odpočítávání do 10, otevře oči a začne zkoumat místnosti a zahradu. Hráč vyjmenovává jednotlivé místnosti a zahradu a říká, které předměty se ztratily. Pokud správně určí chybějící předmět, obdrží jeho žeton a umístí si jej před sebe. Tah hráče končí, jakmile:

  • vyjmenuje správně všechny chybějící předměty, nebo
  • udělá chybu (jmenuje předmět, který nechybí nebo uvede špatnou místnost pro daný předmět), nebo
  • se vzdá, protože si nepamatuje další chybějící předměty.

Hráč, kterému na konci kola zůstal schovaný žeton v ruce, jej získá a vyloží si jej před sebe. Poté je řadě další hráč, který vytáhne náhodně 4 žetony předmětů a doplní je do odpovídajících místností.


Konec hry:

Hra končí, jakmile už není v místnostech a zahradě žádný předmět, který by se dal schovat. Hráč, který nasbíral nejvíce předmětů, vítězí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zakázaný ostrov
Zakázaný ostrov
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas