Autor: chejnik | 2.10.2020 | 0

Kotakote je karetní hra zaměřená na prostorovou představivost. Cílem hry je vyřešit zadání a získat 5 karet s obrázky.


Příprava hry:

Hráči se rozhodnou, zda budou hrát lehčí úroveň (hraje se pouze s kartami s jedním obrázkem), nebo obtížnější úroveň (hraje se pouze s kartami se dvěma obrázky). Zamíchejte karty s obrázky vybrané úrovně a vytvořte z nich dobírací balíček s kartami lícem dolů. Každý hráč si vezme sadu čtyř „Kotakote“ karet. Tyto karty mají na jedné straně po stranách geometrické symboly a z druhé strany se nachází obrázky.


Průběh hry:

Hráči hrají současně. Otočí se vrchní karta z dobíracího balíčku zadání a umístí se do středu stolu, aby ji všichni hráči viděli. Zároveň se všichni hráči snaží reprodukovat obrázek/obrázky z karet. Aby mohli vytvořit obrázek, musí k sobě položit jeden geometrický tvar ve správné barvě z líce jedné z Kotakote karet a půlku správného obrázku z rubu jiné Kotakote karty. Jestliže jsou na kartě dva obrázky, musí hráč reprodukovat oba dva. Když je hráč přesvědčen, že obrázek/obrázky přesně zreprodukoval, řekne „Kotakote“. Všichni hráči zkontrolují, zda tomu tak je:

  • Pokud je obrázek/obrázky vytvořený správně, hráč vyhrává kartu s obrázkem/obrázky a ponechá si ji až do konce hry.
  • Pokud je v obrázku chyba, hráč kartu nevyhrává. Naopak musí odevzdat kartu s obrázkem, kterou vyhrál v dřívějším kole (pokud nějakou má). Obě karty se umístí naspod dobíracího balíčku.

Všichni hráči si poté zamíchají své Kotakote karty. Nové kolo začíná tak, že se otočí nová karta s obrázkem/obrázky.


Konec hry:

První hráč, který získal 5 karet s obrázkem/obrázky, vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vlci
Vlci
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas