Autor: chejnik | 14.9.2020 | 0

Tempo Junior je slovní hra s písmenky a tématy. Hráči se snaží v časovém limitu 30 sekund říci co nejvíce slov souvisejících s vybraným tématem a pohybují s figurkami po hracím poli. Komu se podaří dojít nejdříve do cíle a získat nejvíce bodů, ten vyhrává.


Příprava hry:

Herní plán rozložte doprostřed stolu. Náhodně vyberte 25 žetonů s písmenky a rozložte je na políčka s křížky písmenky nahoru. Zamíchejte balíček karet s tématy a položte je na vymezené místo na hrací ploše. Sousední pole slouží na odhazované karty. Každý hráč si vezme figurku zvolené barvy a postaví jí na start. Hru začíná hráč s nejdelším jazykem.


Průběh hry:

Hráči se střídají po směru hodinových ručiček ve svých tazích. Při svému tahu hráč odkryje horní kartu z dobíracího balíčku a nahlas přečte téma. Jakmile dočte, hráč po jeho levici otočí přesýpací hodiny a postaví je za zástěnu tak, aby je aktivní hráč neviděl.

Aktivní hráč začne nahlas říkat slova, která souvisí s vybraným tématem. Pokud chce postoupit na prázdné políčko, může říct slovo, které začíná na libovolné písmeno. Pokud chce postoupit na políčko s písmenkem, musí říct slovo, které na toto písmeno začíná. Když slovo řekne, postoupí na políčko s žetonem a žeton mírně vysune z políčka. Pak pokračuje dál a snaží se nepřekročit čas 30 sekund, který mu běží na přesýpacích hodinách. Hráč sám si určí, kdy tah ukončí. Řekne stop! a hráč po levici odkryje přesýpací hodiny. Pokud čas stále běží, hráči se tah započítá. Hráčova  figurka zůstane na políčku, na které došel. Všechny žetony s písmenky (mírně vysunuté stranou) si hráč přesune k sobě. Pokud ale čas mezitím vypršel, hráč vrátí figurku na pozici, ze které vycházel ve svém tahu, a žetony s písmenky zůstávají na místě.


Konec hry:

Hra končí, jakmile některý z hráčů překročí cílovou čáru. Tento hráč získává 3 body. Hráči, kteří mají o jeden tah méně, dokončí své tahy. Pokud se jim podaří překročit cílovou metu, získávájí již pouze 2 body (třetí hráč 1 bod). Hráči si přičtou body získané na rubové straně žetonů s  písmenky. Vítězem se stává hráč, který získal nejvíce bodů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kámen - Zbraně - Papír
Akt. cena: 330 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas