Autor: chejnik | 3.9.2020 | 0

Geomemorix je hra na procvičení postřehu, paměti a představivosti. Hráči se snaží zapamatovat, jaké symboly a v jakým barvách se nachází na kulatých kartách. Odměnou jejich snahy je zisk karet, které přinášejí vítězené body na konci hry.


Příprava hry:

Zamíchejte a náhodně rozložte rubem nahoru 8 kulatých karet do 2 řad po 4 kartách. Vedle umístěte zamíchaný balíček obdélníkových karet. Začíná nejmladší hráč.


Průběh hry:

Hráči se střídají po směru hodinových ručiček ve svém tahu, ve kterém nejdříve otočí vrchní obdélníkovou kartu z dobíracího balíčku a umístí ji vedle tohoto balíčku lícem nahoru.

  • Pokud jsou na vyložené obdélníkové kartě znázorněny 2 barevné symboly, musí hráč nalézt alespoň jeden ze symbolů na jedné z kulatých karet a to tak, že otočí jednu z těchto kulatých karet.
  • Pokud se na vyložené obdélníkové kartě nachází 1–3 symboly bílé barvy, musí hráč otočit odpovídající množství kulatých karet a nalézt odpovídající symboly bez ohledu na zobrazenou barvu.

V případě, že se hráči podaří otočit správnou kartu (nebo karty) s odpovídajícím symbolem nebo symboly, získává obdélníkovou kartu a ihned pokračuje v novém tahu. Když se nepodaří nalézt shodné symboly, ponechá hráč obdélníkovou kartu v odhazovacím balíčku a otočí zpět na rubovou stranu všechny kulaté karty. Následující hráč se poté rozhodne, zda se pokusí získat kartu v odhazovacím balíčku nebo zda otočí novou obdélníkovou kartu.


Konec hry:

Hra končí, jakmile dojdou obdélníkové karty v odhazovacím balíčku. Vítězí hráč, který získal nejvíce obdélníkových karet.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pán prstenů + komplet Stíny Temného hvozdu
Pán prstenů + komplet Stíny Temného hvozdu
Akt. cena: 3500 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas