Autor: chejnik | 2.9.2020 | 0

Totem Zen je dovednostní hra procvičující zároveň představivost, barvy a tvary. Cílem hry je pomocí dřevěných hůlek vytvořit totem z odpovídajících dřevěných dílků.


Příprava hry:

Umístěte všechny barevné dřevěné dílky do víčka krabičky v dosahu všech hráčů. Každý hráč obdrží 1 pár dřevěných hůlek buď s držáčkem na hůlky nebo bez něho. Každý hráč také dostane kulatou desku v barvě dle svého výběru. Zamíchejte 24 karet a umístěte je rubem nahoru jako dobírací balíček na stole.


Průběh hry:

Otočte vrchní kartu dobíracího balíčku, kde naleznete totem v hodnotě 3 až 7 bodů. Všichni hráči se současně za pomocí dřevěných hůlek snaží uchopit odpovídající dřevěné dílky z víčka krabičky a umístit je na svou kruhovou desku. Jakmile mají všechny dílky na své desce, snaží se co nejrychleji a bez hůlek postavit zobrazený totem. Dřevěné dílky mimo hráčskou kulatou desku můžou být vyloveny jinými hráči, ale pouze dřevěnými hůlkami. První hráč, který sestaví požadovaný  totem, vykřikne „Totem zen!“ Ostatní hráči musí okamžitě přestat a zkontrolovat, zda je totem hráče naprosto v pořádku. Pokud ano, hráč získává kartu totemu, za kterou na konci hry obdrží vítězné body. Pokud ne, musí hráč odhodit ze svých již získaných karet kartu o nejvyšší hodnotě.


Konec hry:

Hra se končí, jakmile jeden z hráčů získá 20 vítězných bodů. Tento hráč vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Obleva
Obleva
Akt. cena: 950 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas