Autor: chejnik | 28.8.2020 | 0

Našpulit pusu jako zajíc, zatvářit se jako opička a rychle to předvést - to je opravdová výzva!

Ve hře Grimaces (Grimasy) si děti nejdříve musí zapamatovat jednotlivé grimasy a poté je předvést tak, aby jich spoluhráč uhodl co nejvíce.


Příprava hry pro 4 hráče:

Hráči se rozdělí do dvou týmů. V každém týmu se hráči dohodnou, kdo bude napovídajícím (hráč A) a kdo bude hádat (hráč B), co jeho partner napovídá. Tým číslo 1 si vezme červené karty a tým číslo 2 zelené. V každém týmu si hráč A (napovídající) vezme velké karty a hráč B (hádající) malé karty.


Průběh hry:

V každém týmu si hráč B náhodně vybere šest karet z ruky svého partnera (hráče A), aniž by se na ně díval. Hráči A odloží svých zbývajících 12 karet. Následně si hráči A musí zapamatovat svých 6 karet. Ten z hráčů A, který si myslí, že si vše pamatuje, řekne Stop a oba hráči A dají své karty lícem dolů. Hráči A začnou předvádět grimasy, které si zapamatovali. Hráči B vytáhnou svých 18 karet a snaží se uhodnout, jaké grimasy předvádí jejich partner. Jakmile si hráč B myslí, že rozpoznal grimasu, vyloží příslušnou kartu lícem dolů. Hra končí, jakmile jeden z hráčů B umístí 6 karet před sebe. Poté otočí hráči A své karty a porovnají s kartami, které vyložili hráči B. V případě shody si tým započítá 1 vítězný bod. Poté hráči posbírají zbývající karty. Velké karty, které byly uhodnuty, jsou ze hry vyřazeny. Role se nyní obrátí – hráči A se stanou hráči B a obráceně. Na konci hry se sečtou všechny vítězné body.


Konec hry:

Vyhrává ten tým, který uhodl nejvíce grimas.


Pravidla pro 3 až 5 hráčů:

Jeden z hráčů předvádí 7 náhodně vybraných grimas jednu po druhé. 2 nebo 4 hráči mají sadu 18 malých karet a snaží se jako první uhodnout, o jakou grimasu jde. Rychlejší vyhrává. Na konci hry vyhrává ten, kdo má více uhodnutých grimas.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Frostpunk + Zocelení mrazem od Albi v češtině
Frostpunk + Zocelení mrazem od Albi v češtině
Akt. cena: 2500 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas