Autor: tomasV | 19.8.2020 | 0

Ve hře Tiny Epic Dinosaurs se stanete jedním z rančerů, kteří se rozhodli podnikat v novém lukrativním businessu, chovu a prodeji dinosauru. Z hlediska herní mechaniky je hra worker placement, při kterém řešíte současně suroviny i množství a typy dinosaurů.

V krabičce se nachází hromada malých dřevěných dinosaurů v 5 barvach - žlutí stegosauři, modří brachiosauři, zelení velociraptoři, červení allosauři a fialový speciální druh. Dále v ní najdete herní plán, karty výzkumů a kontraktů, dřevěné žetony bariér, žeton prvního hráče a kostku na lov dinosaurů. Pro každého hráče je připravena malá herní deska, plán ranče, figurky rančerů a ukazatele surovin. Na většině komponent nejsou texty, ale piktogramy a obrázky. Text je ale na všech kartách výzkumu - buď popisují, co karty dělají nebo popisují vlastnosti nového druhu dinosaurů.


Průběh hry:

Hra trvá 6 kol a každé kolo je rozděleno na 7 fází. Většinu fází mohou hráči vyhodnocovat najednou, což značně zkracuje dobu hry.

  1. Sběr surovin: Sbíráte suroviny z ranče (listy, maso, zásoby), ale pouze z polí, kde nemáte žádného dinosaura.

  2. Vyslání rančera za prací: Své pracovníky vysíláte na akční pole a provádíte související akce, např. nákup/lov dinosaurů, prodej dinosaurů, sbírání surovin, stavba plotu, zakoupení karty výzkumu. I když je pole již obsazeno protihráčem, můžete jej znovu využít, pokud na něj pošlete větší množství rančerů, než tam již je. 

  3. Stáhnutí rančerů zpět: Následně si své figurky vezmou hráči zpět k sobě.

  4. Úprava ranče: Nové dinosaury zaženete na pastviny, umístíte nové ploty - musíte dát pozor, abyste měli na všechny dinosaury místo a podle druhů měli uzavřené uhrady, jinak vám dinosauři utečou.  A když vám něco uteče, máte za to postih - býložravec vám zboří pracně postavený plot, masožravec cestou sežere jiného dinosaura.

  5. Krmení dinosaurů: Co máte na ranči, musíte nakrmit. Co nenakrmíte, to vám uteče. A samozřejmě býložravci chtějí listy, masožravci maso.  

  6. Rození mláďat: Máte pěkně pevné ohrady? Dinosauři jsou spojení a nažraní? Pak se můžete těšit na jejich rozmnožení a narození mláďátek. Ale pozor, i na ně musíte mít místo v ohradách, jinak vám utečou.

  7. Příprava na další kolo: Do hry přijdou nové karty výzkumů, doplní se nabídka kontraktů, hráči mohou reaktivovat své vyčerpané karty.


Konec hry:

Na konci šestého kola se boduje. Body získáváte za následující 3 položky:

  • Splněné kontrakty - během hry prodáváte dinosaury dle aktuální poptávky a podle obtížnosti splnění dostáváte 10-14 bodů za kontrakt. K tomu má každý hráč tajné soukromé kontrakty, které jsou hodnoceny o něco lépe.
  • Karty výzkumu, které představují různá vylepšení a nové typy dinosaurů (získáváte body dle hodnoty karet).
  • Dinosaury, které máte na konci hry na ranči.



Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zvířata V kostce
Zvířata V kostce
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas