Autor: chejnik | 17.8.2020 | 0

Komu se podaří umístit všechny dřevené dílky na hrací plochu?

Polyssimo Challenge je abstraktní logická hra zaměřená na prostorovou představivost. Hráči nejdříve vybírají dílky z nabídky, poté je umísťují na herní plán. Cílem hry je umístit všechny své vybrané dílky.


Příprava hry:

Herní plocha se umístí doprostřed stolu. Kolem herní plochy rozmístěte dřevěné dílky. Barevné dílky lze oddělit od černobílých pro snažší výběr. Určí se začínající hráč.

Varianta hry: pokud hrají zkušení hráči se začátečníky, lze hru vyrovnat tím, že zkušení hráči si povinně vybírají černobílé - tedy obtížnější dílky.


Průběh hry:

Celá hra se skládá ze dvou fází. Nejdříve proběhne fáze výběru dílků a poté fáze pokládání dílků.

  1. Fáze výběru dílků (po směru hodinových ručiček): V této fázi se hráči střídají po směru hodinových ručiček při výběru dílků dostupných kolem hrací plochy. Vybraný dílek si kladou před sebe.

  2. Fáze pokládání dílků (proti směru hodinových ručiček): Tuto fázi začíná hráč, který si jako poslední vybíral dílek z nabídky. Hráči proti směru hodinových ručiček umísťují vybrané dílky na herní plochu. Umísťovaný dílek nesmí přesahovat mimo herní plochu. Jakmile hráči nemohou položit žádný ze svých dílků, přestávají hrát.


Konec hry:

Hra končí, jakmile žádných z hráčů nemůže položit dílek na herní plochu. Poté si každý hráč spočítá, z kolika čtverců se skládají dílky, které mu zůstaly. Hráč s nejmenším počtem čtverců hru vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Architects of the west kingdom
Architects of the west kingdom
Akt. cena: 650 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas