Autor: martinsun | 23.7.2020 | 0

Říkali, že jsme šílení. Říkali, že jsme nebezpeční. Nemohli však vědět to, co víme my. Prastaří se chystají zničit náš svět. Kdyby jen tušili, jaké hrozby se na nás valí, jejich rozum by vzal také za své. My se naštěstí nevzdáváme! V našem šílenství je síla! My Prastaré zastavíme, i pokud bychom při tom měli padnout.

Ve hře Cthulhu: Death May Die se hráči stávají vyšetřovateli, jejichž úkolem je zastavit příchod Prastarých do našeho světa. Jedná se o kooperativní hru, ve které hráči společně plní úkol daný vybranou epizodou.


Příprava hry:

Hráči si vyberou epizodu, kterou budou hrát. Ta určuje kulisy a pravidla pro hru (udává na jakých mapových dílech se bude hrát a přináší specifické akce, které bude možné v této hře provádět). Potom se vybere jeden Prastarý a umístí se na desku příběhu. Přichystají se nepřátelé, kteří přicházejí s vybraným Prastarým. Každý hráč si vybere desku hráče a související figurku. Doprostřed stolu se nachystá mapa a hra může začít.


Průběh hry:

Vyšetřovatelé mají na své desce uvedeny tři schopnosti. Jedna z nich je vždy unikátní. Zbylé dvě se vyskytují u více postav ve hře. Jsou jimi počet zranění, které mohou postavy obdržet a stres, který umožňuje přehazovat kostky. Pokud má postava utrpět stres a nemůže, je místo toho zraněna. Speciální vlastností je příčetnost, kterou hráči v průběhu hry ztrácí a nelze ji obnovovat. Nicméně čím blíže jsou šílenství, o to víc si mohou vylepšovat a zesilovat své tři schopnosti.

Ve hře se hráči setkají se mnoha zkouškami, kterými musí projít. Testy ve hře probíhají pomocí kostek. Na kostkách jsou symboly úspěchu, ale také symboly šílenství, které způsobují, že vyšetřovatelé začínají ztrácet příčetnost.

Tah hráče je rozdělen na několik kroků:

  1. Provádění akcí: Každý hráč má ve svém tahu k dispozici 3 akce, které může provést. Jedná se o pohyb, útok, odpočinek, provedení speciální akce dané konkrétní epizodou (například hašení požáru) a výměna předmětů s ostatními vyšetřovateli.

  2. Vytažení Mythos karty: Po provedení svých akcí si hráč vytahuje Mythos kartu, která určuje, jaká událost nastává. Událost se zpravidla skládá ze tří částí:
    • Vyvolávání prastarého (Každé tři odložené karty, které obsahují symbol Prastarého způsobí, že se figurka Prastarého posune na desce příběhu. Jakmile se Prastarý posune do poloviny desky je vyvolán a přichází do hry.)
    • Speciální efekt
    • Vyvolání nepřátel
  3. Vyšetřování nebo boj: Pokud je hráč v lokalitě sám (bez nepřátel), může provést vyšetřování a vytáhnout si jeden z předmětů (nebo společníků), které jej budou ve hře dále provázet a přinášet mu určité výhody. Pokud jsou v dané lokalitě nepřátelé, zaútočí na něj. Útočí i brání se kostkami. Úspěchy na kostkách způsobují zranění, tykadla ztrátu příčetnosti.

  4. Konec tahu: Na konci kola každého hráče se vyhodnocují jednotlivé efekty, které ovlivňují aktivního hráče. Hráči vyhodnocují, zda obdrželi popáleniny, protože probíhali hořícími místnostmi. A kontroluje se stav vyvolání Prastarého. Pokud je Prastarý již ve hře, spouští se efekty, které s sebou přináší.


Konec hry:

Vítězný konec hry nastává v okamžiku, kdy hráči společně porazili Prastarého. Naopak hráči prohrají, pokud některý z vyšetřovatelů zemře nebo zešílí dříve, než byl vyvolán Prastarý. Také, pokud všichni vyšetřovatelé zemřou nebo zešílí. Prohrají také, pokud se žeton vyvolávání Prastarého posune na konec desky příběhu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

FROSTPUNK CZ + INSERT
FROSTPUNK CZ + INSERT
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas