Autor: martinsun | 22.6.2020 | 0

Říkali, že zkouška bude dlouhá. Věděl jsem to. Ty dlouhé roky ze mě udělají nejmocnějšího čaroděje, jak pravilo dávné proroctví. Nedovedl jsem si představit, jak se ten čas povleče. Ale nyní jsem zde, pohleďte a poklekněte. Váš nový arcimág!

Ve hře Seasons se hráči stávají magickými učni, kteří se utkají v dlouhém zápase 12 ročních období (tři roky a čtyři roční období v každém z nich) o titul arcimága. Vítězem se stává ten hráč, tedy na konci třetího roku má nejvíce krystalů moci, které slouží jako vítězné body.


Příprava hry:

Doprostřed stolu se položí hlavní hrací plocha, na které jsou zobrazená jednotlivá roční období a k nim se podle počtu hráčů nachystá potřebný počet kostek pro každé roční období. Každý hráč si vezme svoji desku hráče. Na stůl se ještě položí počítadlo krystalů moci, které fungují jako vítězné body a zároveň i jako platidlo ve hře. Pak se každému hráči rozdá 9 karet - ty poté hráči postupně draftují mezi sebou. Jakmile má každý z hráčů nadraftováno 9 karet, rozdělí je na tři balíčky po třech. S první balíčkem bude hrát první rok, druhý a třetí balíček si nechá na roky následující. Jednotlivé balíčky si hráči připravují dle svého uvážení a plánované strategie.


Průběh hry:

Na začátku každého kola se hodí všemi kostkami pro dané roční období. Pak si hráči postupně vyberou jednu z právě hozených kostek. Akce na kostkách jsou tyto:

  • Zisk krystalů moci (posun na počitadle krystalů moci)
  • Zisk žetonů energie (ze společné zásoby)
  • Transmutace žetonů energie (přeměna na krystaly moci)
  • Dobrání karty (ze společného dobíracího balíčku)
  • Zvýšení ukazatele vyvolávání (umožňuje mít vyložených více karet moci)

Poté mohou zahrát jakékoliv množství karet moci z ruky. Za vyložení karty hráč zaplatí cenu, která je na kartě uvedená. Zároveň musí mít dostatečně zvýšený ukazatel vyvolávání, aby mohl hrát další karty moci. Karty jsou buď artefakty, které pomáhají přímo hráči nebo spojenci, kteří ovlivňují i spoluhráče. Efekty na kartách mohou být okamžité (vyhodnotí se při vyložení karty), trvalé (platí do konce hry), nebo aktivační (karta musí být aktivována zaplacením aktivační ceny).

Hráč může také zahrát až tři bonusové akce na své desce. Na výběr má ze 4 možných akcí, které mu pomáhají (přeměna a výměna energie, dobírání karet, zvýšení ukazatele vyvolávání). Cenou za tyto akce jsou vítězné body na konci hry, které se hráči odečtou podle počtu použitých akcí.

Po odehrání všech akcí hráče je na tahu další hráč, poté co odehrají všichni, se pohybuje ukazatel času na stupnici kolem herní desky. O kolik se pohne, určují kostky, které hráči použili v tomto kole (resp. poslední kostka, která nebyla nikým vybrána). Hráči tedy mohou svou volbou ovlivnit rychlost přestupu do dalších ročních období.

Jakmile nastane další rok, hráči si vezmou své další 3 připravené karty (karty pro druhý nebo třetí rok).


Konec hry:

Jakmile skončí poslední zima, nastává konec hry.  Hráči si sečtou body, které získali za vyložené karty moci (hodnoty jsou přímo na kartách), a body, kterých dosáhli na stupnici krystalů moci. Odečtou si pět bodů za každou kartu moci, která jim zůstala v ruce a body za zahrané bonusové akce, které provedli na své desce.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ahoy - 3D insert
Ahoy - 3D insert
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas