Autor: Majdina | 31.5.2020 | 0

Představivost, soustředění, rychlá reakce, taktika a salvy smíchu. Víš, jak „dělá“ králík? Umíš předvést praskající popcorn? Zapoj fantazii, nebraň se nápadům, ukaž svůj smysl pro humor a všichni se skvěle pobavíte!

Karetní hra Kockatoo je rodinná hra pro všechny generace. Cílem hry je získat stanovený počet karet s obrázky (počet je různý podle počtu hráčů).


Příprava hry:

Na hrací plochu rozložte 12 velkých kulatých karet čísly nahoru. Vyberte sadu obrázků se stejným barevným okrajem (30 obrázků zvířat s barevným okrajem nebo 30 obrázků s předměty ze života kolem nás s modrým okrajem), z nichž 12 položte lícem nahoru na velké kulaté karty. Zbytek položte stranou jako dobírací balíček lícem dolů (budou tudíž viditelné obrázky s odlišným okrajem). Druhý balíček tvoří malé kulaté karty, které leží lícem dolů. Určete pořadí hráčů.


Průběh hry:

  1. Aktivní hráč si dobere z dobíracího balíčku malých karet jednu kartu tak, aby ostatní neviděli, jaké má číslo.

  2. Očima vyhledá v hracím poli velkou kartu se shodným číslem a obrázek na ní položený. Měl by si počínat tak, aby ostatní nepoznali, na kterou kartu se dívá. Jeho úkolem je předvést zvuk, charakteristický pro zvíře/předmět/situaci na obrázku. Smí používat pouze zvuk, pokud možno bez citoslovcí a pantomimy.

  3. Protihráči se snaží co nejrychleji uhodnout předváděný zvuk a jako první položit ruku na kartu se správným obrázkem.

Položí-li na jeden obrázek ruku dva nebo více hráčů současně, bere se při správném tipu kartu ten, kdo má ruku nejníže. Při špatném tipu je naopak tento hráč vynechán v daném kole z dalšího tipování.

Pokud je tip protihráče, který byl nejrychlejší, správný, bere si kartu s obrázkem a na uvolněné místo položí novou kartu z balíčku opět lícem nahoru. Malou kartu s číslem vsouvá dospod příslušného balíčku. Jestliže se ale spletl a tipoval nesprávný obrázek, nemá v tomto kole už žádný pokus.

Pokud tipují během kola všichni hráči, aniž by někdo z nich určil správný obrázek k předváděnému zvuku, mohou začít hádat opět všichni, dokud jeden z nich neuhodne. Hráči se v předvádění střídají v určeném pořadí, dokud jeden z nich nenasbírá stanovený počet karet (dle počtu hráčů).

Alternativa: Hru můžete hrát buď jen s obrázky zvířat (pestrobarevný okraj, určeno pro menší děti) nebo jen s obrázky předmětů ze života kolem nás (modrý okraj), nebo můžete používat různě namíchané karty s oběma okraji. 


Konec hry:

Vítězí hráč, který první nasbírá stanovený počet karet s obrázky. Dojdou-li obrázkové karty a žádný z hráčů zatím nenasbíral potřebný počet karet, můžete pokračovat ve hře už jen s kartami, které leží na hracím poli, prázdné karty s čísly vyřaďte postupně ze hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vzdor!
Vzdor!
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas