Autor: Mroj | 28.5.2020 | 0

Minirozšíření Völlig mausgeflippt („Úplný myšmaš“) pro hru Burg Appenzell, které je součástí květnového vydání časopisu Spielbox z roku 2007, přináší do hry dvě nové oboustranné kartičky podlaží, tedy čtyři úplně nové herní prvky.

Protože mají tyto nové kartičky, narozdíl od původních, na každé straně jiný symbol, je nejprve potřeba si vybrat, která nová pravidla (a jakou stranu kartiček) pro hru použijeme. Poté kartičky zamícháme mezi ostatní kartičky podlahy a rozmístíme je běžným způsobem jako hradní podlahu. Jediným rozdílem je to, že nám tentokrát pro posun zbydou vedle hradu tři kartičky místo jedné.

Rozšíření do hry přidává následující čtyři kartičky podlaží:

  • Tajná chodba: Při vstupu na toto pole se může hráč za cenu jedné akce pohybu přemístit na libovolné jiné, odkryté a volné pole ve hradu.
  • Posunovací zařízení: Při vstupu na toto pole získává hráč jednu akci posunutí hradními podlažími navíc a zdarma (lze tedy výjmečně provést tento typ akce vícekrát za tah).
  • Sýrová ponožka: Na toto pole nelze dobrovolně vstoupit, může být pouze podsunuto protihráčem; v takovém případě postižený hráč okamžitě ztrácí jeden kousek nasbíraného sýru a musí svoji figurku myšky ihned umístit na jedno ze čtyř volných sousedících políček bez sýru; pokud takové neexistuje, myška se vrací ven z hradu do zásob figurek hráče.
  • Kocour Strofa: Na toto pole nelze dobrovolně vstoupit, může být pouze podsunuto protihráčem; v takovém případě postižená myška okamžitě opouští hrad a vrací se zpátky do zásob figurek hráče.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Massive darkness 2 Rainbow crossing ve fólii
Massive darkness 2 Rainbow crossing ve fólii
Akt. cena: 933 Kč
Končí za: 19 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas