Autor: Barnyddd | 27.5.2020 | 0

Létejte po městě rychlostí světla! Vyrovnejte své elektrony do řady, aby mohl protékat proud a nechte své soupeře daleko za sebou. Kdo jako první seřadí elektrony podle zadání karty v nabídce, získá body

Cílem hry je Rychlá 8 jako první správně napodobit kombinaci elektronů na kartě zadání, a tak získat body. Kdo má nejvíce bodů vyhrává.


Příprava hry:

Každý hráč si vezme desku hráče a sadu 8 elektronů, které náhodně rozmístí na svou desku. Zamíchejte karty se zadáním, položte doprostřed stolu tolik hromádek po 10 kartách, kolik je ve hře hráčů a otočte je stranou pro variantu hry pro více hráčů vzhůru.


Průběh hry:

Jakmile jsou všichni hráči připraveni, dejte pokyn ke startu. Všichni hráči hrají zároveň a co nejrychleji. Každý hráč posouvá elektrony na své herní desce tak, aby napodobil kteroukoli sestavu z nabídky karet uprostřed stolu. Hýbeme vždy pouze jedním elektronem a to tak, že ho prstem posouváme na „volné“ místo na herní desce. Poté, co hráč bezchybně napodobí jakoukoli z kombinací na jedné z karet uprostřed stolu, tak řekne nahlas „osma“. Pokud při kontrole jeho sestava odpovídá některé ze sestav v nabídce, vezme si příslušnou kartu, položí si ji vedle své desky, a zároveň tak odkryje další kartu v balíčku. Hra okamžitě pokračuje. Pokud má v sestavě chybu, hra pokračuje dál.


Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy uprostřed stolu nezbývají žádné karty. Každý hráč určí počet svých bodů spočítáním karet, které nasbíral. Každá karta má hodnotu 1 bodu, až na karty označené 2 hvězdami, které mají hodnotu 2 bodů. Hráč s nejvyšším počtem bodů vyhrává. V případě remízy se hráči se stejným počtem bodů o vítězství podělí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dobble Harry Potter
Akt. cena: 110 Kč
Končí za: 7 hodin

Offcanvas