Autor: Barnyddd | 27.5.2020 | 0

Voláme všechny stavitele! Soutěžíte o vybudování městské komunity podle zadání tří karet krajiny: domu, školy a supermarketu. První hráč, který správně umístí své stavební bloky na všechny tři pozemky, vyhrává! Ale dávejte si pozor na karty událostí – ve stavebnictví nikdy nevíte, co se může přihodit!

Cílem hry City Blox je stát se prvním hráčem, který postaví malou komunitu sestávající z domu, školy a supermarketu. Budovy staví na prázdný pozemek podle jasně daných podmínek. Když se mu to bezchybně podaří jako prvnímu, vyhrává. Hra trénuje logiku a prostorové vidění.


Příprava hry:

Rozdělte karty krajiny podle druhu a jednotlivé balíčky samostatně zamíchejte. Rozdejte stavební desky a karty krajiny - každému hráči jednu od každé barvy. Zamíchejte karty událostí a položte je do krabice lícem dolů. Všechny stavební kostky vložte do velké přihrádky krabice, kde tvoří zásobník kostek.


Průběh hry:

 

Hra se hraje v kolech. Hráči se pravidelně střídají. Nejdříve jeden z hráčů vybere ze zásobníku kostky podle počtu hráčů jako stavební materiál. V každém kole si pak postupně každý hráč vybere jednu stavební kostku a umístí ji na jeden ze svých pozemků. Trik spočívá v pokládání kostek tak, aby nakonec zaplnily celý výřez na kartách krajiny. Když hráč považuje budovu za hotovou, přiloží na pozemek kartu krajiny, aby zjistil, zda výřez pasuje. Pokud karta pasuje, hráč si vezme kartu události a řídí se pokyny na ní. Události mohou hráči nebo i jeho protihráčům hru usnadnit, ale i zkomplikovat. Pak začne další kolo.


Konec hry:

První hráč, kterému budou pasovat všechny tři karty krajiny k hotovým budovám, vítězí! Po vítězství prvního hráče ostatní hráči pokračují ve hře, dokud se nerozhodne o druhém, třetím a čtvrtém místě.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vesnička: hra o budování osady
Vesnička: hra o budování osady
Akt. cena: 610 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas