Autor: Gelsomina | 10.5.2020 | 0

Západy slunce na moři, vůně dálek a nekonečná svoboda - to rozhodně není pro slabé povahy. Odvážný kapitán se nesmí zaleknout bouře ani pirátské vlajky na obzoru. Ze všeho nejdříve však potřebuje dobrou loď.

V dětské karetní hře Piratatak si každý z hráčů staví svoji loď - puzzle ze šesti karet. V průběhu stavby musí nakupovat materiál a odrážet útoky pirátů. Kdo jako první postaví loď, vyhrává.


Příprava hry:

Všechny karty se zamíchají a položí se doprostřed stolu jako dobírací balíček.


Průběh hry:

Hráči se střídají podle směru hodinových ručiček. Hráč, který je na tahu, otočí horní kartu z balíčku a podle toho, co je na ní, provede akci:

  • Část lodě: Pokud hráč v této chvíli nic nestaví, musí začít stavět loď této barvy (pokud ji už nestaví někdo jiný), a vyloží si ji před sebe; pokud je to část lodě v barvě, kterou již staví, přiloží ji ke své stavbě; pokud je to část lodě v jiné barvě, odloží ji bokem, může se ještě hodit. Hráč si následně může potáhnout ještě jednu kartu.
  • Zlatá mince: Za tři zlaté mince si hráč může koupit část lodě své barvy od jiného hráče. Pokud si hráč potáhl minci a neprováděl obchod, může si vzít ještě jednu kartu.
  • Pirát: Při útoku piráta musí hráč odhodit tři karty (nemá-li dělo) spolu s pirátem na odhazovací balíček. Mohou to být karty cizích lodí, mince, a pokud to nejde jinak, i části vlastní lodě. Tah hráče poté končí.
  • Dělo: Dělo může hráč použít na obranu proti pirátovi - odhodí piráta i dělo na odhazovací balíček. Hráč si následně může potáhnout ještě jednu kartu.


Konec hry:

Hra končí, jakmile jeden z hráčů postaví celou loď ze šesti karet stejné barvy, a tento hráč se stává vítězem.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

DIVUKRAJ / EVERDELL - 3D doplnek - Perlorodka
DIVUKRAJ / EVERDELL - 3D doplnek - Perlorodka
Akt. cena: 65 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas