Autor: Mroj | 19.4.2020 | 0

Myši milují sýr, to je přece jasné. Speciálně ten s dírami. A není nic lepšího, než jimi prolézat!

Rychlá a jednoduchá hra Sýrová slavnost je vpodstatě o jediném. Nechat skrze díry v sýru „vykouknout“ co nejvíce svých myšek.


Příprava hry:

Mezi hrající hráče se umístí základní karta sýru bez děr. Každý z hráčů si vylosuje jednu kočičí kartu (v případě hry pouze dvou hráčů dvě). Ostatní karty sýra se zamíchají a každému se doplní karty do čtyřech v ruce (včetně kočičích). Zbytek karet je dobírací hromádka. Každý hráč si vybere barvu svých myšek a hra může začít.

Průběh hry:

Hráči se ve hře střídají a jedinou možností tahu každého z nich je přiložení libovolné karty z ruky k vznikajícímu sýru s cílem nechat „vykouknout“ z dírky co nejvíce myšek své barvy (většinou pouze jednu, ale občas i dvě). Pravidla jsou taková, že běžnou kartou sýru lze „zakrýt“ maximálně dvě myšky a alespoň jedna musí ze sýru „vykouknout“. Kočíčí karta je potom jakýsi žolík, protože může zakrýt myšky až čtyři a do konce hry již nemůže být překryta žádnou jinou kartou sýra, ani kočky. Opět ale musí nechat „vykouknout“ aleaspoň jednu myšku. Během hry se tedy na stole stále rozrůstá větší a větší sýr, skrze který „vykukují“ barevné myšky. Za každou myšku, která ze sýru „vykoukne“ po přiložení karty se hráčům rozdělí body (žetony sýra s čísly) podle barev jejich myšek. Pokud je to možné, ihned po přiložení karty si hráč dolízne novou kartu do ruky.


Konec hry:

Hra končí příložením poslední karty sýra (nebo kočky). Každý si pak spočítá body na svých získaných žetonech sýra a přičte k nim všechny viditelné myšky své barvy ve vzniklém sýru (tedy i ty, které „nevykukují“ skrze díry sýru, ale prostě jsou jen viditelné). Vítězí hráč s nejvíce body.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

FROSTPUNK CZ + INSERT
FROSTPUNK CZ + INSERT
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas