Autor: 123Matej123 | 2.4.2020 | 0

To ne, to si snad děláte srandu. Jak mám tohle znázornit?...

U hry Activity Turbo Junior jde o rychlost! Během 60 sekund mají být zprostředkovány pokud možno oba pojmy jedné kartičky vlastního družstva a to jej má za úkol uhodnout. Družstvo, které jako první dosáhne cílového políčka na herním plánu, vyhrává.


Příprava hry:

Hrát mohou 2-4 družstva s alespoň 2 hráči. Každé družstvo obdrží hrací figurku a postaví ji na startovní políčko na Herním plánu. Ten ukazuje dráhu 15 políček se startem a cílem. Kartičky s pojmy se dobře zamíchají a položí se na hromádku zakrytou stranou nahoru vedle herního plánu (na každé kartičce jsou dva pojmy, které jsou označeny symboly - ty představují požadovaný způsob znázornění pojmu). Dodatečně musí být připraven papír a tužka pro úkoly v oblasti kreslení. Družstvo, které hru zahájí, určí jednoho člena jako hráče, který bude poprvé znázorňovat (v dalších kolech se hráči střídají v pozici znázorňujícího hráče v rámci družstva).


Průběh hry:

První znázorňující hráč prvního družstva sejme horní kartu z hromádky tak, aby jeho spoluhráči nemohli přečíst její přední stranu. Znázorňující hráč má cca 10 sekund na zapamatování si pojmů. Poté ukáže ostatním družstvům kartičku a ponechá si ji zakrytou u sebe. Následně má 60 sekund (měřeno časovačem) na to, aby oba pojmy na kartičce předvedl svému družstvu (pořadí pojmů nemusí dodržovat). Po uplynutí 60 sekund se vyhodnotí, kolik pojmů bylo rozpoznáno. Za jeden uhodnutý pojem smí družstvo táhnout o jedno políčko; rozpozná-li správně oba pojmy, smí táhnout o tři políčka.


Konec hry:

Vyhrává družstvo, které jako první dosáhne cílového políčka. Aby byla zkrácená doba hry, může být dohodnuto, že se hraje jen k 9. políčku.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny: Karetní hra - Bojovníci víry + 2
Hra o trůny: Karetní hra - Bojovníci víry + 2
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas