Autor: Shaddy1 | 4.3.2020 | 0

Na dlouhém toku naší Vltavy, která vychovala nejednoho skvělého vodáka, podnikneme dalekou cestu kajaky až do našeho hlavního města. Cestou se potěšíme přírodními krásami, poznáme kulturní památky a důležité průmyslové podniky.


Průběh hry:

Vodáci ahoj je společenskou hrou pro 2-4 hráče. Herní plán je označen trojím druhem políček: červená upozorňující na všechna pozoruhodná města na toku Vltavy, velká modrá všechny překážky a malá modrá určují nominální postup kajaků podle vržených čísel. Výchozím bodem výletu je Český Krumlov. Je označen červeným polem, na které se hráč dostane, padne-li mu na kostce číslo 1. Může si tedy ještě před plavbou prohlédnout krásy Českého Krumlova. Hráč nasazuje svůj kajak na hrací plán na modré políčko číslo 1 až tehdy, když mu na kostce padne hodnota 6. Hrací plán obsahuje 15 polí, které ovlivňují plavbu po Vltavě. Některý z bodů hráče zpomalí, další zavede na objížďku, jindy zase pomůže s pohybem kupředu. Hodně zde závisí na hodu kostkou. Za prozkoumávání pozoruhodných míst hráči dostávají vítězné body v podobě červených penízků.


Konec hry:

Vítězem se stává ten hráč, který získal nejvíce bodů. Jak získat nejvíce bodů? Nejen tak, že se do cíle dostane hráč jako první, ale rovněž je důležité po plavbě navštěvovat pozoruhodná místa. První v cíli získává 5 bodů, druhý 3 a ostatní po jednom bodu. K tomu je však nutno přičíst všechny červené body, které hráč na své plavbě po Vltavě posbíral. Vítězem se tak může stát i hráč, který do cíle doplul jako poslední.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

ISS Vanguard Deadly Frontier campaign EN
ISS Vanguard Deadly Frontier campaign EN
Akt. cena: 2290 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas