Autor: J.J. | 21.2.2020 | 0

V podmořské vědecké stanici je rušno. Musíte vysílat ponorky, aktivovat roboty, analyzovat vzorky krystalů, … a k tomu všemu chytat ty otravné chobotnice, ačkoliv i ty jsou zdrojem vědeckého poznání. Navíc hrozí, že konkurence dosáhne kýženého vědeckého průlomu rychleji než vy, zvlášť když víte, že tu někde má svého špióna, který jí některý z výsledků vašeho výzkumu jistě vyzradí…

OctoDice je tzv. „roll and write“ hra, při které hráči hází kostkami, podle výsledku hodu volí a vyškrtávají pole ze svého bodovacího listu a zapisují si získané body.

Průběh hry:

Hráči mají k dispozici šest kostek – tři bílé a tři černé. Hráči se střídají v tazích. Ten, kdo je zrovna na řadě, hodí vždy všemi šesti kostkami, dvě z nich pak odloží a musí hodit znovu zbylými čtyřmi, poté opět dvě odloží a hází zbylými dvěma. Na závěr si může ze všech kostek vybrat až dva páry bílá-černá k provedení dvou hlavních akcí – bílá kostka ukazuje na jeden z pěti typů akcí, černá kostka přiřazuje dané akci barvu či hodnotu. Každá kostka obsahuje také jeden symbol chobotnice - pokud padne ten, nelze danou kostku použít k hlavní akci, zato ji lze využít k přídavné akci chytání chobotnic.

Některé akce přinášejí body jednorázově a ihned, jiné až v průběhu hry nebo na jejím konci a množství bodů tu závisí zpravidla na tom, jak hráč naplní parametry při vyškrtávání polí. Díky jedné z akcí lze také „rozšiřovat laboratoř“ (která je před hrou vytvořena a částečně náhodně sestavena z devíti destiček), a tím získat další bonusy, např. vyšší zisk bodů z některých akcí nebo možnost považovat některé konkrétní symboly na kostkách za jiné.

Každý hráč má navíc v průběhu každých dvou kol možnost dvakrát „okopírovat“ jednu dvojici kostek z hodů svých protihráčů, a tím skórovat i mimo svůj tah.

Konec hry:

Hra končí po šesti kolech. Hráči sečtou všechny své body, kdo jich má nejvíce, vítězí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Včelín
Včelín
Akt. cena: 1225 Kč
Končí za: 2 minuty

Offcanvas