Autor: Michal.K | 3.2.2020 | 0

„Není lepší hudby než nářek poraženého superhrdiny...“

Villains je vlastně jen klonem hry Legendary: A Marvel Deck Building Game s tím rozdílem, že hrajete za „druhou“ stranu - zhostíte se role vůdce organizace Hydra a máte za úkol rozdrtit hlavní supermozky Shieldu. Cílem hry je postupně ničit hrdiny ve městě a nabrat dost síly k finálnímu útoku na Supermozek, jeho poražením zvrátíte jeho plány a vyhráváte hru.

Pravidla hry se nijak neliší od zmíněného předchůdce: nakupujete nové karty, stavíte si herní balíček a bojujete proti superhdinům za větší slávu organizace Hydra. V krabici najdete 500 karet (15 skupin superhdinů a jejich pomocníků, 7 skupin Agentů Hydry, 4 supermozky (bosse) a 8 plánů) a neoprenovou hrací podložku.


Příprava hry:

Na herní desku umístíte karty zranění, rukojmích, madam Hydru a nové rekruty, dále pak zamíchané balíčky karet vašich spojenců (nákupní balíček), karty Superhrdinů (Adversaries), Supermozek a Plány a vyberete si scénář.


Průběh hry:

Hra se skládá z jednotlivých tahů hráčů.

Hráč ve svém tahu nejdříve otočí kartu z balíčku Adversaries a pokud je to hrdina, umístí jej na nejbližší  pole ve městě a vyhodnotí efekt karty. Pokud je pole již obsazené, hrdinové se posouvají. Pokud karta není hrdina, okamžitě se spustí její efekt upřesněný scénářem.

Poté hráč ze své ruky zahraje všechny karty útoku a nákupů - útočí na hrdiny ve městě či Supermozek. Hodnota útoku musí být stejná, nebo větší, než je síla cíle. Hráč také musí (pokud má dostatek bodů nákupu) nakoupit nové karty. Vše pak odhodí na odhazovací balíček a dobere si nové karty na ruku. Pak pokračuje další hráč.

Když hrdinové postoupí městem nerušeně až na poslední políčko, spustí se Overrun efekt - vyhodnotí se efekt karty daného hrdiny.


Konec hry:

Pokud se hráčům podaří čtyřikrát porazit Supermozek, zvítězí. Prohrávají naopak, pokud se mu podaří splnit svůj plán dříve, než je hráči poražen.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

High Frontier 4 CZ (nové)
High Frontier 4 CZ (nové)
Akt. cena: 3050 Kč
Končí za: 3 hodiny

Offcanvas