Autor: martinsun | 26.1.2020 | 0

Další jaderná elektrárna, která bude zásobovat energií celý náš výrobní komplex. Pokud postavíme ještě jednu, naše teleportační boxy převálcují naše sousedy s jejich magnetickou technologií a umělou inteligencí nám nebudou sahat ani po kotníky...

Ve hře Svět divů (s původním názvem It's A Wonderful World) se hráči stávají vůdci národů, které se budou ucházet o titul největší civilizace všech dob. Cílem je vybudovat co nejvíce staveb, které na konci hry přinášejí vítězné body.

Příprava hry

Na začátku hry si každý hráč zvolí národ (impérium), za který bude hrát a vezme si startovní desku tohoto impéria. Všechny národy mají jednu startovní desku shodnou (suroviny, které všichni dostávají při fázi produkce jsou stejné) a druhou specifickou (v průběhu produkční fáze poskytuje jiné suroviny než ostatní desky). Hráči se shodnou, kterou variantu chtějí hrát, a podle toho si vyberou svou desku. Doprostřed stolu se nachystá společná deska se zásobami surovin.

Průběh hry

Celá hra je rozdělena do 4 kol, každé kolo se skládá ze 3 fází:

  1. Draftování: Nejprve obdrží všichni hráči po 7 kartách. Každý hráč si vybere jednu kartu, kterou položí lícem dolů před sebe na stůl, zbylé karty pošle svému sousedovi. Poté všichni hráči naráz otočí odloženou kartu a vybírají si další kartu z balíčku, který právě dostali. Jakmile mají před sebou 7 odhalených karet, začíná druhá fáze.

  2. Plánování: V této fázi se hráči rozhodují, které karty si ponechají (budou je chtít později stavět) a které karty naopak vymění za suroviny. Pokud se rozhodnou karty si ponechat, položí je do své konstrukční oblasti. Pokud se rozhodnou kartu vyměnit za suroviny, odhodí ji do společného odhazovacího balíčku a vezmu si surovinu uvedenou na kartě.  Získanou surovinu musí okamžitě umístit buď na jednu ze svých karet v konstrukční oblasti nebo na desku svého impéria. Jakmile všichni hráči rozhodnou o všech 7 kartách, které mají před sebou, začíná třetí fáze.

  3. Produkce: V této fázi hráči postupně získávají suroviny. Kolik surovin a jaké, určují stavby, které mají hráči postaveny, a karta jejich impéria. Pořadí dobírání surovin je předem dáno a je určeno společnou deskou, na které jsou zásoby surovin položeny. Vybranou surovinu musí hráč umístit na karty ve své konstrukční oblasti nebo na desku imperia. Pokud tím dokončí svou stavbu, okamžitě ji přesune do oblasti svých dokončených staveb a ihned při zisku další suroviny může využít její výhodu. Pokud nemůže získanou surovinu umístit na stavbu, umístí ji na desku impéria. Jakmile leží na desce imperia 5 jakýchkoliv surovin, hráč je okamžitě smění za krystalium, které slouží jako žolíková surovina.

Převaha: Hráč, který získal v daném tahu nejvíce od jednoho druhu surovin, si bere žeton finančníka nebo generála (každý má hodnotu 1 vítězného bodu a některé budovy je potřebují k tomu, aby mohly být postaveny). Postupně proběhne zisk všech pěti surovin a začíná nové kolo hry. Hra se hraje na 4 kola.

Konec hry

Po proběhnutí 4. kola se sečtou vítězné body, které mají hráči na postavených stavbách. Dále body za získané žetony finančníků a generálů. Vítězem se stává ten hráč, který má nejvyšší celkový počet bodů.


Sólo hra: Hra umožňuje hrát i několik druhů sólo her, kdy jsou dopředu dány stavby, které hráč musí postavit. Pokud se mu to podaří, zvítězí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

The South Shall Rise Again - raritka
The South Shall Rise Again - raritka
Akt. cena: 799 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas