Autor: Pandasaddor | 26.12.2019 | 0

Llamas Unleashed je karetní hra, jejímž cílem je sestavit stáj se 7 zvířaty (při hře 6-8 hráčů pak se 6 zvířaty).


Příprava hry:

Každý hráč si vybere startovní zvíře (baby lama, koza, alpaca nebo beran) a vyloží si jej před sebe. Zbývající karty miminek se odloží do speciálního balíčku - tzv.  „školky“. Ostatní karty se zamíchají a každému hráči se rozdá 5 karet. Zbytek karet tvoří dobírací balíček. Začíná hráč, který si naposledy odplivnul.


Průběh hry:

Hráči hrají po směru hodinových ručiček. Tah každého hráče se skládá ze čtyř fází:

  1. Efekt karet: Pokud má některá z vyložených karet hráče efekt na začátku kola, aktivuje se v tuto chvíli.

  2. Dobrání karty: Hráč si lízne 1 kartu z dobíracího balíčku.

  3. Hraní karty z ruky: Hráč může z ruky vyložit jednu kartu zvířete před sebe, nebo zahrát nějakou kartu s okamžitým efektem. Může však zahrát pouze jednu kartu (pokud vyložená karta nemá bonusovou akci). Pokud hráč nezahraje žádnou kartu, může si líznout další kartu z dobíracího balíčku.

  4. Kontrola počtu karet: V ruce může mít hráč nejvýše 7 karet. Přebytečné karty odloží hráč bez efektu do odhazovacího balíčku.


V balíčku se nachází několik druhů karet:

  • Karty s okamžitým efektem (Instant cards): Tyto karty mohou být zahrány kdykoli v průběhu hry. Pokud některý z hráčů použije takovou kartu, může ji jiný hráč negovat pomocí vlastní instant card.

  • Vylepšení (Upgrade cards) a nevýhody (downgrade cards): Přinášejí (ne)výhody pro stáj. Mohou být umístěny do stáje jakéhokoli hráče a ovlivňují pouze stáj daného hráče, nikoli ostatní.

  • Magické karty (Magic cards): Mají okamžitý efekt. Po zahrání jsou odhozeny do odhazovacího balíčku.

  • Karty zvířat (Animal cards): Tyto karty si hráči vykládají před sebe. Cílem je sestavit stáj s požadovaným množstvím zvířat. V balíčku se nacházejí 3 druhy zvířat:

    • Miminka: Hráč si je vykládá rovnou ze školky před sebe. Pokud jsou zničeny, putují zpátky do školky. Nikdy se tak neobjeví v dobíracím balíčku, hráčově ruce nebo odhazovacím balíčku.
    • Běžná zvířata: Nemají speciální efekty, ale mohou mít speciální místo ve vašem srdci.
    • Magická zvířata: Mají nějaký speciální efekt, který je popsaný na dané kartě.

Bonus stáje: Pokud máte ve své stáji 3 nebo více zvířat jednoho druhu (lama, ovce, koza nebo beran), může hráč na začátku svého kola využít bonus stáje:

  • Alpaky: Karty alpak ve stáji hráče nemohou být zničeny.
  • Kozy: hráč si může vytáhnout kartu z ruky jiného hráče. Pokud to udělá, už si nedobírá kartu z dobíracího balíčku.
  • Lamy: Hráč si může dobrat kartu navíc z dobíracího balíčku.
  • Berani: Hráč může zničit vyloženou kartu jiného hráče, avšak pouze kartu alpaky, lamy nebo kozy.


Konec hry:

První hráč, který před sebe vyloží požadované množství zvířat, vyhrává. Pokud dojde dobírací balíček dříve, než některý z hráčů vyloží před sebe požadovaný počet zvířat, vyhrává hráč s nejvyšším počtem vyložených zvířat. Ve hře dvou hráčů vyhrává ve chvíli, kdy dojde dobírací balíček, hráč s vyšším součtem písmen ve jménech zvířat v jeho stáji. Ve hře dvou hráčů jsou také některé z karet zakázané.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Praga Caput Regni
Praga Caput Regni
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas