Autor: bazi | 17.12.2019 | 0

Nikdo netuší, kam to pojede, ale každý by se chtěl svézt!

Ve hře Streetcar se potkávají budovatelé tramvajových tratí ve městě (New Orleans, San Francisco, či blíže neurčené německé město). Koleje pokládají společně, ale každý jen se svým individuálním cílem - postavit trať pro vlastní tramvajovou linku a absolvovat úspěšnou zahajovací jízdu tramvají.


Příprava hry:

Herní plán přestavuje město s dvanácti dominantami a dvanácti konečnými zastávkami tramvají. Každý si náhodně vybere jízdní řád - dvě nebo tři městské dominanty, které bude muset propojit tramvajovou tratí. Také si na úvod vezme pět dílků se základními kolejemi.


Průběh hry:

Hra se skládá ze dvou hlavních fází. Nejdřív všichni pokládají koleje tak, aby vybudovali společnou dopravní síť a v rámci ní především svoji tramvajovou linku. Jakmile mají spojeno, vydávají se ve druhé fázi na zahajovací/zkušební jízdu tramvají, aby prokázali, že budovatelskou část splnili, jak měli.

Nejprve tedy hráči postupně pokládají na hrací plán dílky s kolejemi. Každý může ve svém tahu položit dva dílky, případně i vyměnit některé už položené dílky za jiné. Pokud navíc položí trať poblíž některé z dominant, zřídí se tam okamžitě zastávka. Protože se trať staví společně, můžou si hráči i vzájemně trochu škodit, jakmile rozpoznají, o jakou trasu se soupeři pokoušejí, takže je taktické zpočátku moc nedávat svůj cíl najevo. Po přiložení dvou dílků si hráč vezme další ze společné dobírací hromádky a tak se střídají stále dál, dokud některý z hráčů nemá propojeno, co potřeboval.

Pak nastupuje druhá část úkolu. Zatímco ostatní dál staví, hráč už koleje nepokládá, místo toho vyjeví ostatním svoji předepsanou trasu, položí na její začátek svou tramvaj a ve zbytku hry ji musí projet. Tedy z jedné své konečné zastávky do druhé a nezapomenout na zastávky u určených dominant. K posunu mu slouží hody kostkou. Ovšem pozor, tramvaje musí jet hladce, nemůžou jen tak odbočovat do pravých úhlů nebo ostrých zatáček, ani couvat.


Konec hry:

Kdo jako první úspěšně zakončí svoji zahajovací/zkušební jízdu, vítězí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sabotér - 3 verze
Sabotér - 3 verze
Akt. cena: 220 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas