Autor: Ursulus | 12.11.2019 | 0

Šílený král Ludvík svolal své nejlepší architekty, aby jim zadal nesnadný úkol. Postavit přepychový zámek. A to ne jeden, ale hned několik. Jaký z paláců bude královu vkusu nejlibější? Kdo z architektů bude královým vyvoleným? Nezbývá vám nic jiného, než spojit síly a stavět společně. Ačkoliv vítěz může být jen jeden.

Hra Mezi dvěma zámky šíleného krále Ludvíka kombinuje herní principy dvou předešlých titulů: Zámky šíleného krále Ludvíka a Between Two Cities. Každý hráč se snaží postavit nejlépe bodovaný zámek se svým sousedem po pravé a levé ruce. V průběhu kol bude do zámků umisťovat dílky místností různého typu. Ve hře je celkem 7 základních a 4 speciální typy místností. Na každém dílku s unikátní ilustrací je i informace o tom, za jakých podmínek dostanou hráči za danou místnost body. Tyto podmínky se liší právě podle daného typu místnosti.


Příprava hry:

Hráči si zvolí dřevěnou siluetu zámku a s každým sousedem si vylosuje jeden trůnní sál, který tvoří základní dílek nového zámku. Každý hráč si pak z pořadače vybere devět dílků místností (lícem dolů).


Průběh hry:

Hra se skládá z kol, v každém kole se pak provedou následující kroky:

  1. Hráči vyberou z hromádky dílků po jedné místnosti ke každému zámku. Dílky stále ještě neotáčejí.
  2. Jakmile jsou hráči připraveni, s každým sousedem otočí dílky u společného zámku a mohou se domluvit, kam danou místnost umístí. Respektují při tom pravidla pro umísťování místností.
  3. Zbylé dílky místností pošlou hráči po levici a následně se vybírají další místnosti z hromádky dílků, které obdrželi od hráče po pravici.

Poslední nepřiřazený dílek místnosti každého hráče je odstraněn ze hry a všichni hráči si doberou novou hromádku devíti dílků z pořadače. Hra pak pokračuje dalším kolem, pouze se hromádky posílají na opačnou stranu.

V průběhu hry hráči kontrolují, zdali nesplnili podmínky pro získání bonusových speciálních dílků. Nejčastěji umístěním 3. respektive 5. běžné místnosti stejného typu. (Ke každému typu místnosti náleží rozdílný bonus podle přehledové karty.)


Konec hry:

Hra končí umístěním 16. běžné místnosti do každého zámku. S bodováním pomáhá zápisový arch, do kterého se zapisují bodové hodnoty jednotlivých místností umístěných v zámku. Vítězem se stává hráč s největším počtem bodů. Ovšem pozor! Do závěrečného hodnocení se počítá nižší skóre z obou vašich zámků.


Verze pro 2 hráče: Hra je určena pro 3 až 7 hráčů. Úprava pravidel pro 2 hráče spočívá v tom, že třetí hráč je virtuální, kterého ovládá v první části jeden hráč a po dobrání dalších dílků pak druhý hráč.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dinosaur island Insert
Dinosaur island Insert
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas