Autor: martinsun | 2.11.2019 | 0

Pomocníku! Drž tu zkumavku pořádně a míchej! A opatrně, ať nic neupadne -  neštěstí by mohlo být obrovské. Tenhle experiment je vážně velmi důležitý .A když budeš úspěšný budeš povýšen - doktor Heureka ti dá své doporučení.

Ve hře Dr. Heuréka se hráči stávají asistenty doktora Heureky v jeho laboratoři. Jejich úkolem je provést experiment přesně podle zadaných instrukcí. Splnění úkolu spočívá ve správném namíchání ingrediencí (kuliček) v každé ze tří zkumavek, které má každý hráč k dispozici. Rozhoduje rychlost a přesné dodržení instrukce. Vítězem se stává ten, kdo získá 5 vítězných bodů za pět splněných úkolů.


Příprava hry:

Na začátku hry si každý hráč vezme 3 zkumavky a do nich umístí po dvou kuličkách stejné barvy (červená, fialová a zelená). Poté se nachystá balíček s kartami jednotlivých úkolů (experimentů).


Průběh hry:

Kolo začíná otočením karty experimentu a hned poté se všichni hráči snaží co nejrychleji splnit zobrazený úkol. Přehazují kuličky mezi jednotlivými zkumavkami. Při manipulaci s kuličkami se jich nesmějí přímo dotýkat a přemísťují je tedy z jedné zkumavky do druhé. Vítězí ten, kdo má jako první ve svých zkumavkách kuličky uspořádány tak, jak je vyobrazeno na kartě plněného úkolu. Kuličky musí být ve stejném pořadí jak udává karta úkolu. Zajímavým prvkem je, že na konci tahu mohou hráči otočit zkumavky vzhůru nohama - a pokud jsou kuličky v ní v přesně opačném pořadí, dosáhnou tím splnění úkolu. Hráč, který jako první splní úkol, získává kartu se zadáním, která má hodnotu jednoho vítězného bodu. Pokud hráč ohlásí splnění úkolu, ale kuličky má seřazeny špatně, nejenže nezíská bod, ale nesmí již ani dále soutěžit v právě probíhajícím úkolu.


Konec hry:

Hru vyhrává ten hráč,  kterému se jako první podaří získat pět vítězných bodů.


Hráči si mohou hru ztížit variantou, ve které před začátkem kola musí ohlásit, na kolik tahů (přesypání kuličky z jedné zkumavky do druhé)  jsou schopni daný úkol splnit. Hráč, který slíbí dokončení na nejmenší počet tahů, začíná. Pokud se mu nepodaří úkol splnit během ohlášeného počtu tahů, je na řadě hráč, který tipoval druhý nejnižší počet tahů na dokončení atd.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mistfall+expanze
Mistfall+expanze
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 4 hodiny

Offcanvas