Autor: chejnik | 20.10.2019 | 0

Malý medvídek usnul blaženým spánkem v jednom domku. Zkuste jej najít!

Oudordodo je dedukční paměťová hra pro nejmenší, ve které se hráči snaží otázkami dozvědět, kde se skrývá medvídek Dodo. Dedukcí a eliminací možností se postupně snaží najít medvídka. Vítězí hráč, kterému se to podaří pětkrát.


Příprava hry:

Rozložte 24 karet s domky rovnoměrně na stole lícem nahoru. Poté zvolte vedoucího hry pro dané kolo.


Průběh hry:

Vedoucí hráč tajně ukryje medvídka Doda pod jednu kartu s domkem. Ostatní hráči po směru hodinových ručiček můžou položit vedoucímu hráči jednu otázku. Vedoucí hráč odpoví jen „ano“/„ne“. Poté hráč, který se ptal, otočí všechny karty s domky, které neodpovídají kritériu (např. pokud se zeptá vedoucího hráče: „Spí Dodo v domečku s komínem?“ a odpověď zní „ne“, otočí hráč všechny karty s domky s komínem). Poté hráč zkusí štěstí a otočí jednu kartu. Pokud medvídka Dodo nenajde, pokračuje další hráč. Hráč, který medvídka najde, ho získává. Pokud po otázkách všech hráčů nikdo medvídka nenajde, vyhrává vedoucí hráč. V dalším kole se vedoucím hráčem stává další hráč po směru hodinových ručiček.

Varianty hry: Pokud hrají mladší děti, mohou během kola položit otázek více. Starší děti zase nemusí otáčet karty a tím si procvičí paměť.


Konec hry:

Hra končí, jakmile jeden z hráčů získá 5 medvídků Dodo.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Euthia: ToR + Legendary Collection Box
Euthia: ToR + Legendary Collection Box
Akt. cena: 3250 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas