Autor: Finrod Fealgund | 3.9.2019 | 0

Frodo se zachvěl chladem, když vystoupili na vrcholek kopce. Dole na jihu viděl sloupy dýmu, jak stoupají z Minas Tirith. "Snad dorazí Boromir včas," pomyslel si. Věděl, že pod vedením Denethorova syna má Gondor šanci se ubránit. I Gandalf se podíval na jih. Čarodějovo bílé roucho odráželo světlo měsíce. Pryč byl jeho klobouk i modrá šála. Všechno to shořelo na prahu Lórienu, kde je dohnali skřeti a kde se čaroděj obětoval za Družinu. Nový Gandalf, Gandalf Bílý, Vyslanec Západu, byl připravený bojovat za Středozem. Nakonec dospěl na vrchol i poslední člen Společenstva. „Tady jsi, Same,“ ozval se Gandalf. „Už jsem si myslel, že jsi zůstal v Edorasu.“ „Nebojte se, pane Gandalfe. Já jsem nikde nezůstal.“ „To jsem rád,“ promluvil čaroděj. „Do Mordoru je ještě daleká cesta a Frodo ji nemůže zvládnout sám.“ „Sám?“ ozval se Frodo. „Jak sám? Vy nás opět opouštíte?“ „Musím. Rohan a Gondor pohltila válka. Vojska zrádce Sarumana překročila Želíz a Théoden se jim nemůže postavit sám. Pojedu za Pipinem a Aragornem, už na mě čekají v Helmově Žlebu. Přeji vám hodně štěstí.“ Hobiti tiše stáli a hleděli na Sever, dokud jim bílý jezdec nezmizel z očí. Pak se otočili a vykročili na východ. Ani si nevšimli malé šedivé postavičky, která je tiše následovala porostem. 

Ve hře War of the Ring se přesunete do Středozemě na konci 3. věku. Na Východě znovu povstal Sauron a svobodné národy Středozemě musí odpovědět na jeho výzvu, než bude pozdě.

Ve hře proti sobě stojí dva týmy o jednom až dvou hráčích. Prvním z týmů jsou Svobodné národy a druhým Stín. Hráč Svobodných národů usiluje o zničení Prstenu a nastolení míru, zatímco hráč Stínu se snaží zlomit vůli Nositele Prstenu nebo svou obrovskou vojenskou silou obsadit dostatek pevností nepřítele.


Průběh hry:

Na začátku každého kola hodí oba hráči určitým počtem speciálních kostek a podle výsledků následně upravují svou strategii. Mohou pohybovat vojsky, vyvolávat a ovládat mocné hrdiny, budovat armády, splétat plány a manipulovat se Společenstvem Prstenu. To se hráč Dobra snaží dovést k Puklinám osudu a naplnit jeho poslání, zatímco Sauron má za cíl jejich putování co nejvíce zdržet a vypátrat přesnou polohu Společenstva. Jakmile se mu to podaří, ocitá se hráč Dobra ve svízelné situaci. Může obětovat některého z členů Družiny, nebo nechat Froda použít Prsten Moci a přidělit mu určitý počet bodů Korupce. Jenže poukd je Korupce příliš mnoho, Frodo sám odevzdá Prsten Temnotě a Zlo zvítězí. Na druhou stranu - každý Společník může být oddělen od Družiny, vyhledat svůj národ a vést jej do boje.


Konec hry:

Vyhrát lze v zásadě dvěma způsoby:

  1. Vojensky: Určité lokace ve hře (Např. Minas Tirith nebo Železný pas) mají vysokou strategickou hodnotu a jejich ovládnutím hra okamžitě končí. Samotné boje jsou rozhodovány kostkou a různými kartami, které hráči střádají.
  2. Společenstvo Prstenu: Zatímco obrovská vojska skřetů bodou pustošit východ Gondoru a Rohanu, devět hrdinů se vydá na cestu z Roklinky do samotného srdce Mordoru, aby tam zahodili nějaký šperk. Jejich výprava bude sledována ostřížím zrakem Oka, protože Temný pán ví, že s Frodem je spojen osud Světa. Sauron může část svých kostek vyčlenit a (místo budování armád) pátrat po Prstenu a korumpovat Froda. Pokud hobit dojde až do Mordoru, ocitá se osud Společenstva mimo kontrolu hráčů a Svět se zadrženým dechem zjišťuje, zda Frodo uspěje.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

ISS Vanguard playmats
ISS Vanguard playmats
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas