Autor: Addam | 2.9.2019 | 0

…někdy si říkáte, co je horší. Když se s vámi chce rozvést žena, nebo když vám vyhoří barák? No ani jedno bych radši nechtěl zažít, to už ať mě radši kopne do břicha kůň. Že jsem včera přistihl rodiče při „tom“, z toho se snad za chvíli oklepu. Na kostičku od lega stoupám každý den, to už ani nevnímám. To děda, ten to to má horší. Před měsícem mu v nemocnici omylem amputovali nesprávnou nohu. Pak mysleli, že je po něm, tak ho pohřbili, ale ruku do ohně bych nedal za to, že ještě žil, když ho zasypávali, protože se mi zdálo, že se trochu pohnul. Hrozný pech. Tak mě to sebralo, že jsem skoro zapomněl, jak vysvětlím policii tu mrtvou štětku, která se čert ví proč objevila dneska ráno v mojí posteli…

V ulítlé párty hře Shit Happens jde o to správně podle míry průserovosti řadit jednotlivé smolné události. Každá událost byla autory ohodnocena číslem na stupnici „misery index“ od těch nejméně nepříjemných (hodnota 1) až po ty největší průsery (100). Autoři určili průserovost jednotlivých událostí podrobným průzkumem mezi velkým množstvím respondentů jako terénní sociální pracovníci, psychologové, krizoví interventi atd. Některé průsery jsou spíše úsměvné, jiné vážné až devastující. Každý průser je ilustrován více či méně vtipným obrázkem. Balení obsahuje 200 karet a vystačí cca na 3-5 her podle počtu hráčů. Pak už je známa hodnota průserů a hra ztrácí smysl.


Průběh hry:

Na začátku každý hráč dostane tři karty smolných událostí a seřadí si je před sebe na stůl podle viditelných čísel průserovosti.

V dalším průběhu hry je vždy jeden hráč „vypravěč“, který předestře hráči po levici událost, aniž by prozradil hodnotu její průserovosti. Hádající hráč pak má za úkol, podobně jako v Timeline, správně umístit danou událost podle míry průserovosti reprezentované číslem misery indexu do své řady událostí. Když se mu to povede, kartu si na daném místě ponechá. Když se mu to nepodaří, hádá hráč po levici atd.

Pokud nikdo z hráčů nezařadí událost správně, kartu nezíská nikdo a ta jde do odhazovacího balíku. Každé kolo se role vypravěče posouvá o jedno místo ve směru hodinových ručiček.

Jedna hra trvá podle počtu hráčů přibližně dvacet minut až hodinu a vyhrává hráč, který jako první získá desátou kartu.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

BioShock Infinite: The Siege of Columbia
BioShock Infinite: The Siege of Columbia
Akt. cena: 1099 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas