Autor: karelik | 26.7.2019 | 0

„Auto je perfektní, trať mám nastudovanou, dneska mě nic nezastaví!“ Jenže podobný pocit mají i soupeři. Komu dopadnou nejlépe rychlostní a zvláštní zkoušky a časové kontroly? Komu bude přát nejvíc štěstí?

Automobilová soutěž je jednoduchá čistě kostková hra, kde závodníci absolvují 3 etapy závodu, při kterých je čeká 8 rychlostních zkoušek, 9 časových kontrol a závěrečná zvláštní zkouška. Princip je triviální, hodíte kostkou a postoupíte o tolik políček, kolik jste na kostce hodili. Pokud narazíte na červené pole poruchy, příští tah vynecháte. Auta se mohou předjíždět, ale nemohou vstoupit na trati na stejné políčko. Výjimkou jsou políčka poruch, starty a cíle zkoušek a etap a časové kontroly.

Když dosáhnete startu rychlostní zkoušky (RZ1-8), zastavíte (zbytek pohybu propadne) a v dalším kole máte celkem 4 tahy po sobě, kdy si budete přát hodit vysoké hodnoty a vyhnout se poruchám. Utrpíte tolik trestných bodů, kolik je hodnota na políčku, kde jste po 4. tahu skončili. Pokud jste se dostali za políčka rychlostní zkoušky, můžete si gratulovat.

Na časových kontrolách označených hodinami zastavíte a získáte trestné body za každý propadlý pohyb.

Závěrečná zkouška akcelerace (ZZ) vás může chvíli potrápit. Na jejím startu zastavíte a následně musíte hodit aspoň 4. Pokud se to nepovede, posunete se na políčko se zpětnou šipkou, připočtete si na něm uvedené trestné body a zase se vrátíte na pole ZZ.

Z pořadí dojezdu jednotlivých etap závodníci získají bonifikační (pozitivní) body. Za první místo 5 bodů, druhé 3 body a třetí 1 bod. Po projetí cílem poslední etapy si hráči sečtou všechny své záporné trestné a kladné bonifikační body a hráč s nejvyšším součtem vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

hra o trúny - cyklus Tanec stínu
hra o trúny - cyklus Tanec stínu
Akt. cena: 24 €
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas