Autor: mrmimi_cz | 23.7.2019 | 0

Země se chvěje, v dálce je vidět velký oblak prachu. Prérií se šíří rachot dusajících kopyt. Pro malou indiánskou vesnici, která leží za druhou řekou, to nevěstí nic dobrého. Přímo na vesnici se řítí stádo bizonů! Podaří se náčelníkovi spolu s jeho čtyřmi psy vesnici ochránit? Nebo se bizonům přeci jenom povede přejít druhou řeku?

Bison je hra pro dva hráče, kteří sledují rozdílné cíle: hráč s bizony se snaží dostat alespoň jednoho člena svého stáda na protější stranu hrací desky. Cílem druhého hráče je tomu se svým indiánem a 4 psy zabránit, a to tak, že bizony chytá nebo je zastavuje pomocí svých psů.


Příprava hry:

Hrací deska se položí doprostřed stolu. 11 bizonů  se rozmístí na jedné straně hrací desky do jedné řady za řeku. Indián se postaví na prostřední políčko přímo před protilehlou řeku a po každé straně ho doprovázejí vždy 2 psi.


Průběh hry:

Hráči střídavě táhnou pokaždé s jednou figurkou. Začíná hráč s bizony, pro pohyb platí následující pravidla:

  • Bizoni se mohou posunout v jednom tahu pouze rovně o 1 políčko. Mohou se pohybovat jen na volných políčkách. Smí přejít řeku, ale nemohou napadnout indiána ani psy.
  • Psi se mohou pohybovat libovolně daleko přes volná políčka, vodorovně, svisle nebo diagonálně. Nemohou ale vstoupit na políčka za oběma řekami (vždy poslední řada na každé straně hrací desky) a pohybují se jen na políčkách mezi řekami. Také nemohou napadat bizony, ale mohou jim bránit v tom, aby se posouvali kupředu.
  • Indián se může pohybovat všemi směry,  ale jen o jedno políčko na jeden tah. Také nemůže vstupovat na políčka za řekami. Jako jediný smí napadat bizony. Pokud táhne na políčko, na kterém stojí bizon, chytí jej a vezme si ho.


Konec hry:

Jedno kolo hry končí, když alespoň jeden bizon přejde druhou řeku, nebo indián pochytá všechny bizony, popř. bizony zastaví pomocí svých psů tak, že už žádný bizon nemůže táhnout. Potom si hráči vymění role. Hra končí, jakmile jeden hráč uspěl jak v kole s bizony, tak v kole s indiánem a psy. Tento hráč vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Magic: Alara basic land set
Magic: Alara basic land set
Akt. cena: 30 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas