Autor: karelik | 22.7.2019 | 0

Mě ti večer ve sklepě ovanul takový tajemný chlad. Neboj, to byl Duch, toho už známe, má tam své oblíbené předměty jako knihu, láhev a křeslo. Aha, ale jakto, že jsem podobný podmanivější chlad cítil v koupelně? V koupelně? Hurá, to je Duchová! Rychle chňapni po osušce! Nebo po kartáči? Taky ne, tak žába? Žába je správně, uff, tak jsem to přece zvládl.

Duchová v koupelně je rychlá postřehová hra s pěti předměty a balíčkem karet. Hráči se snaží co nejrychleji sebrat správný předmět podle aktuálně otočené karty na stole. Vybrat však v rychlosti ten jediný správný není jednoduché. Jen nejrychlejšímu, kterému se to povedlo, náleží otočená karta. Ti, kdo udělali chybu, zaplatí kartou z minula. Kdo má na konci karet nejvíce, vítězí. Stejná pravidla má dříve vydaný Duch - Duchová v koupelně využívá jiné předměty a jde s Duchem zkombinovat.


Průběh hry:

Doprostřed stolu se umístí červená osuška, šedá vana, bílá Duchová, modrý kartáč a zelená žába. Následně se zamíchá balíček karet, ze kterého jeden z hráčů otočí vrchní kartu. Nastává chvíle napětí, kdy každý z hráčů na kartě usilovně hledá:

  • vyobrazený předmět ve správné barvě, nebo
  • chybějící předmět a barvu

Např. na kartě s šedým ručníkem a modrou žábou na něm hráči hledají Duchovou, protože je bílá (bílá barva se na kartě nenachází) a není samotná na obrázku; na kartě s červenou dekou a šedým kartáčem hráči mají sebrat červenou osušku, protože je vyobrazena ve správné barvě.

Kdo učiní správně, získává otočenou kartu. Ti, kteří uchopili jiný předmět, dávají výherci jednu kartu získanou v minulých kolech. Následující hráč otáčí další kartu a hra pokračuje až do momentu, kdy jsou všechny karty rozděleny mezi hráče. Vítězí ten s nejvíce kartami.


Hru jde ztížit 3 variantami uvedenými v návodu, kdy za některých podmínek musíte předmět pouze zakřičet, a to někdy i v cizím jazyce, či saháte po jiném předmětu než obvykle.

Vrcholem je kombinace her Duch a Duchová v koupelně, kdy hrajete se všemi předměty postavenými do dvou kroužků, které představují místností (sklep a koupelna), a smíchaným balíčkem karet. Platí pravidla obou her a (chcete-li) všech variant + pravidlo navíc: Pokud je vyobrazen předmět ve správné barvě, saháme do druhé místnosti pro předmět stejné barvy.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Underworlds: Direchasm Arena + 2 balíčky
Warhammer Underworlds: Direchasm Arena + 2 balíčky
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 21 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas