Autor: chejnik | 4.6.2019 | 0

Sopky, polární záře, louky plné ovcí a vynikající rajčata – to všechno a ještě více najdeš na Islandu. Díky geotermální energii je Island pravým rájem pro zeleninové gurmány.

V strategické hře Reykholt se hráči stávají zahradníky, kteří pěstují zeleninu na Islandu. V přírodních krásách této ostrovní země hráči soupeří o vypěstování nejlepší zeleniny.


Příprava hry:

Herní plán se umístí na střed stolu. Karty skleníků se roztřídí podle čísla na vrchní straně  a uloží se vedle herního plánu. Karty služeb se rozmíchají a náhodně se z nich vybere 5 karet, které se umístí lícem nahoru vedle hrací desky. 7 žetonů kol se sestupně setřídí a umístí na odpovídající místo na hrací desce. Veškerá zelenina se umístí do skříněk. Z jedné houby, jednoho salátu a jednoho rajčete se vytvoří hromádka a položí se vedle karet služeb. Každý hráč si vybere barvu a obdrží ve své barvě 3 pracovníky, 1 manažera a kartu hráče. Svého manažera umístí hráči na první stůl na návštěvním kole. Hráč, který naposledy kupoval rajčata, dostane kartu prvního hráče.


Průběh hry:

Hra trvá 7 kol. Každé kolo se skládá ze 4 fází:

  1. Čas práce: Hráč umísťuje své dělníky na pole Akcí. Na každém poli Akce může stát jen jeden dělník. Pole akcí jsou rozdělené na sloupce (Pozemek, Pole, Trh, Radnice). Každý hráč může obsadit pouze jedno pole označené vlaječkou v daném sloupci.

  2. Čas sklizně: Hráč sklízí zeleninu ze svých skleníků. Z každého skleníku sklidí jednu zeleninu a umístí si ji na hráčskou kartu.

  3. Čas návštěv: Hráč přesouvá svého manažera na návštěvním kole. Hráč se může přesunout o libovolné množství stolů, pokud splní podmínku a zaplatí daný počet zeleniny. Při pohybu na návštěvním stole je nutné využít bonus. To znamená, že hráč přeskočí jeden stůl (nezaplatí zeleninu) a obrží zeleninu zobrazenou na tom stole.

  4. Čas návratu: Hráčovi dělníci se vrací domů na hráčskou desku, obrací se žeton kola a začíná nové kolo.


Konec hry:

Hra končí poté, co se obrátil poslední žeton kola. Vítězí hráč, kterému se podařilo přesunout manažera nejdále na návštěním kole.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg - Core Pledge
RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg - Core Pledge
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 11 dnů

Offcanvas