Autor: martinsun | 26.5.2019 | 0

Nastal čas, aby s nimi někdo zatočil. Řeč je o padouších, kteří tyranizují okolí již dlouhou řadu let. Jenže: Jak je najít? Kde po nich pátrat? V teple domova to nezjistíme, proto hurá na cestu, hrdinové!

Hráči ve hře Too Many Bones představují hrdiny, jejichž cílem je porazit hlavního padoucha (tyrana). Každé dobrodružství má v sobě 8-12 událostí, které hráči musí vyřešit. Někdy je to rozhodnutí, které ovlivní další události ve hře (přidává se karta s novými událostmi), většinou však vede k bitvě. Hráč si volí jednu z možností a podle toho jsou nastaveny podmínky bitvy a po ní následující odměna. Události jsou zčásti pojaty vážně a zčásti s příjemnou nadsázkou, u které se všichni dobře pobaví.


Příprava hry:

Na začátku hry je nutné si vybrat svého hrdinu. Každý z hrdinů je úplně jiný a je nutné se dobře seznámit s tím, jak fungují jeho vlastnosti. V úvodu si hráči vezmou svého hrdinu a k němu odpovídající sadu kostek. Někteří dostávají kostky schopností hned do začátku, jiní si je dobírají postupně s každým vylepšením. Všichni hrdinové mají společné základní vlastnosti: zdraví, útok, obranu a zručnost (ta udává, kolika kostkami hráč může házet v jednom bitevním kole). Dále se připraví karty hlavního padoucha a balíček karet událostí - do něj jsou namíchány obyčejné karty setkání, společně s kartami speciálních setkání a karta setkání s vybraným tyranem. Poslední je příprava nepřátel. Každé dobrodružství zahrnuje jiný typ nepřátel a o jaký druh se jedná, se hráči dočtou na kartě tyrana. Pak hra může začít.


Průběh hry:

  1. Setkání: Hráči si z připraveného balíčku táhnou kartu setkání. Přečtou si situaci a rozhodují se, jak na ni zareagují. Většinou dojde k boji, někdy však karta nabízí i jiné možnosti a hráči se boji mohou vyhnout (s tím, že je čeká boj v budoucnu, protože tato možnost přidá do balíčku další kartu setkání).

  2. Bitva: V případě, že nastává boj, jsou vybráni nepřátelé z připravené zásoby nepřátel. Počet nepřátel je určen počtem hráčů a počtem dnů, který uběhl od začátku dobrodružství (čím více času uběhlo, tím více nepřátel hráči potkávají a také se zvedá jejich síla).

    • Nejprve hráči umístí na bitevní podložku nejsilnější nepřátele. Poté všechny další podle jejich síly. Maximální počet nepřátel v jednom okamžiku na podložce je 4, ostatní čekají, až na ně přijde řada. Nepřátelé se umísťují podle druhu útoku (zblízka nebo na dálku) a podle pořadí, jak přicházejí do hry.
    • Pak umísťují své postavy hráči - volí si podle druhu útoku a dále tak, aby to pro ně bylo co nejvýhodnější.
    • Pak nastává určení iniciativy. Nepřátelé ji mají danou, hráči si ji nahazují na kostce. První útočí ten, kdo má nejvyšší iniciativu. Pokud nemůže útočit, pohybuje se. Takto se vystřídají všichni přítomní na desce.
    • Následně se přidávají na desku další nepřátelé (pokud již nebyli přidáni všichni).
    • Bitva končí, jakmile jsou eliminováni nepřátelé nebo hrdinové.

  3. Po bitvě: Hráči si rozdělují získanou odměnu (její výše je stanovena na kartě setkání). Většinou získávají i body pro trénink a vylepšují si svého hrdinu, doléčují se, hledají lepší kořist nebo zkoumají nepřátele před nimi. Zároveň mohou otevírat poklad, který již získali. Jedná se o samostatnou minihru a získaný poklad výrazně pomáhá hrdinům. V této fázi si hráči také mohou mezi sebou vyměňovat získané předměty.


Konec hry:

Hra může skončit dvěma způsoby:

  1. Hráči získali dostatek vodítek k tomu, aby našli tyrana a zaútočili na něj: Bitva s tyranem je obzvláště tvrdá a hráčům pomáhá, pokud se jim podařilo splnit událost, která se přímo váže na daného tyrana. Tyran má speciální kostku, která mu dává silné schopnosti a za určitých okolností ji hráči mohou získat.
  2. Hráči nenašli dostatek vodítek v určeném čase a tyrana nenašli.

V případě, že jsou všichni hráči v průběhu bitvy eliminováni, hra nekončí. Nastává další den, hráči si odpočinou si a mohou pokračovat v dobrodružství. Bohužel bez zisku vodítka nebo tolik potřebných dalších odměn.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

2022: Ukraine
Akt. cena: 1600 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas