Autor: martinsun | 25.5.2019 | 0

Světová vědecká konference byla vždy tím nejlepším, na co se může nadějný vědec těšit. Tolik vynálezů, které zde může najít a využít, jinde nenajde. Teď jen najít tu správnou kombinaci jak vytvořit tu nejlepší řetězovou reakci. Jak to udělat, aby jeden vynález spustil druhý hned vedle něj a ten zase třetí… Jak to udělat, aby vše šlapalo jako perfektně sladěný filharmonický orchestr?

Ve hře Gizmos se hráči stávají vědci, kteří  se na světové výstavě vynálezců snaží postavit ty nejlepší vynálezy. A pokud to nebudou ty nejlepší vynálezy, tak ať jich aspoň co nejvíc! I tak můžete uspět. Postavené vynálezy následně používají a spuštění jednoho vynálezu může řetězovou reakcí. způsobit spuštění dalších vynálezů v jeho sbírce. Ve hře jsou vynálezy, které konvertují jeden druh energie na jinou, zmnožují energii, zvětšují zásobníky a vylepšují další vynálezy, nebo prostě jen přinášejí vítězné body.


Příprava hry:

Každý hráč získává panel hráče a ukládací prstenec na energii a jeden základní vynález. Dále se připraví zásobník energie, kterým je papírová věž, která v sobě ukrývá všechny dostupné energie (barevné kuličky, které energii symbolizují). Poté se nachystají vynálezy podle úrovně. Nachystané vynálezy jsou otočeny lícem nahoru, aby je viděli všichni hráči. Zbylé vynálezy jsou nachystány do dobíracích balíčků.


Průběh hry:

Hráči se střídají v tazích - každý hráč ve svém tahu provede jednu ze čtyř možných akcí:

  • Uložit do archivu: Hráč si bere jeden vynález z otočených karet a umístí jej do svého archivu.
  • Vybrat energii: Hráč si vezme jednu kuličku energie ze zásobníku.
  • Postavit vynález: Hráč zaplatí příslušnou cenu za vynález a postaví jej.
  • Zkoumat: Hráč vyhledá v dobíracím balíčku vynález, který se mu hodí - ten pak archivuje nebo staví.

Cena každého vynálezu je uvedena na kartě. Při stavbě vynálezu ji musí hráč zaplatit patřičnými kuličkami energie. Vynálezy se dělí do několika skupin podle barev, které mají zásadní vliv na další průběh hry. Vhodná kombinace barev vynálezů spouští řetězovou reakci. A ta je to, oč ve hře běží - díky ní je možné získat jak další energii, tak vítězné body a to rovnou několik v jednom kole.

Možností jak to udělat je spousta, vždy záleží na vynálezech a na tom, jak je jejich tvůrce nakombinuje. A také na štěstí, že se v zásobníku objeví ta správná kulička, kterou vám soupeři neseberou.


Konec hry:

Hra končí pokud některý z hráčů postaví 16 libovolných vynálezů, nebo 4 vynálezy třetí úrovně. Pak se dohrává kolo a sečtou se výsledné vítězné body. Body hráči získají jak z karet vynálezů, tak v průběhu hry - spouštěním vynálezů, které vítězné body přímo generují.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Claim pocket
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas