Autor: Wolfsen | 17.4.2019 | 0

TimeBomb je hra se skrytými identitami, ve které je úkolem hráčů (rozdělených na dva týmy) buď zneškodnit nebo odpálit bombu, kterou génius zločinu prof. Moriarty ukryl v londýnském Big Benu. Hráči Sherlockova týmu mají nejvýše 4 kola hry na zneškodnění bomby.


Příprava hry:
Hráči jsou losem tajně rozděleni na dva týmy (Sherlock a prof. Moriarty). Je sestaven balíček karet kabelů (podle počtu hráčů ve hře).


Průběh hry:

Na začátku každého kola je před každého hráče rozdán určený počet karet kabelu (závislý na tom, které právě probíhá kolo hry) lícem dolů. Hráči se na tyto karty mohou podívat, ale pak je musí zamíchat, aby nevěděli, která karta je která. Poté začínající hráč přestřihne (otočí) jeden z kabelů před libovolným jiným hráčem. Tím může způsobit výbuch bomby (1 karta), přestřihnout jeden z klíčových kabelů (tolik karet, kolik je hráčů), nebo přestřihnout zcela bezvýznamný kabel. Pokud bomba nevybuchla, nejsou přestřiženy všechny klíčové kabely, nebo není v daném kole přestřiženo tolik kabelů (ať už klíčových nebo bezvýznamných), kolik hraje hráčů, pokračuje ve střihání hráč, jehož kabel byl právě přestřihnut. Po přestřižení tolika kabelů, kolik je hráčů, končí kolo. Nepřestřižené kabely se sesbírají, zamíchají a znovu rovnoměrně rozdají mezi hráče.


Konec hry:

Hra končí třemi způsoby – hráči přestříhnou všechny klíčové kabely (vítězí Sherlockův tým), hráči přestřihnou kabel, který způsobí výbuch, nebo skončí 4. kolo hry (v obou těchto případěch vítězí tým prof. Moriartyho).

Hráči mezi sebou samozřejmě mohou komunikovat a mohou otevřeně říkat, co je mezi jejich kartami, nebo jen naznačovat, mohou i lhát, ale nesmí své karty otočit, ani se na ně opakovaně dívat.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Ubongo cestovní
Ubongo cestovní
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 15 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas