Autor: CzechWin | 17.4.2019 | 0

Pampeliška lékařská, velmi často uváděná pod názvem smetánka lékařská, je běžná rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Má nápadné žluté květenství, které posléze mění v plodenství ochmýřených nažek. Pampeliška roste obecně na loukách, u cest a na trávnících, kvete zpravidla od dubna do června a někdy znovu na podzim.

Flowers je rozšíření hry Petrichor; k jeho hraní je nutná základní hra. Toto rozšíření umožňuje hru 5 hráčů a přidává do hry 3 nové moduly:

  1. Tři nové destičky květin:

    • Sněženka se schovává pod sněhem, takže ji nikdo nemůže zalévat, než skončí zima.
    • Pampeliška potřebuje k růstu jedinou kapku vody. Pokud na ní je žeton růstu, pak ihned po vyhodnocení větrného počasí musí (v tahovém pořadí) každý hráč, který na ní má nejméně jednu kapku, umístit dva žetony padáčků na dvě různé destičky, na kterých ještě tyto žetony nejsou.
    • Petrklíč je příliš krásný na sklízení, a tak pokvete dál. Na začátku hry hráči umístí na destičku petrklíče jeden žeton květu. Na konci každé fáze sklizně (po obodování) umístí na destičku petrklíče další žeton květu.
  2. Síly hráčů dávají každému hráči unikátní schopnost založenou na jeho spřízněnosti s některým druhem počasí nebo se sklizní:

    • Mráz: Hráč může přidat kapku navíc do každého lehkého mraku, který vytvoří akcí karty Mráz.
    • Slunce: Hráč může používat kteroukoli kartu jako kartu Slunce. Může také použít dvě libovolné karty pro zahrání nepovinné akce Slunce po své první, běžné akci.
    • Vítr: Hráč může při akci karty Vítr přesunout mrak přímo na kteroukoli destičku. Cílová destička nemusí sousedit s počáteční destičkou a pohyb se neděje přes destičky mezi nimi (ke splynutí tedy dojde jen na cílové destičce). Hráč stále potřebuje aspoň jednu svou kapku v mraku, aby jím mohl pohnout.
    • Déšť: Hráč se může rozhodnout, že provede alternativní akci karty Déšť: přidá kapku vody přímo na některou destičku, která na sobě nemá mrak. To provádí místo běžné akce Déšť. Hlasování pak probíhá obvyklým způsobem.
    • Sklizeň: Po sklizni si hráč může nechat 1 svou kapku vody až na 3 různých destičkách, které byly právě sklizeny, místo toho, aby ji odstranil.
  3. Karty předpovědí poskytují příležitost učinit neočekávaný tah. Hráč, který ve svém tahu zahraje kartu předpovědi, v tomto tahu nehlasuje, ani nemůže hrát další karty pro další akci.
Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Pan Prstenu LCG - Stretnuti na Skalbalu CZ
Pan Prstenu LCG - Stretnuti na Skalbalu CZ
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas