Autor: chejnik | 16.4.2019 | 0

Na rybník přilétlo hejno kačen, u břehu plave želva a plameňák spí. Poznáš podle počtu nohou, která je má barva?

Ve hře Crazy Ducks se hráči snaží uhodnout barvu kachny svého protivníka. Každá kachna má totiž dvě nohy. Po určité době jsou hráči schopni vypočítat (nebo uhodnout s určitou pravděpodobností) správnou barvu a získat odměnu.

Příprava hry:

Zamíchejte karty. Hráči si líznou vrchní kartu s balíčku a položí si ji před sebe lícem dolů (skrytě). Pokud na kartě není kachna, kartu umístí pod balíček a lízají si karty, dokud si nelíznou kartu s kachnou. Kachna barvy, kterou si hráč lízl, má pro daného hráče 3 nohy. Zbylé kachny mají 2 nohy, želva 4 nohy a plameňák 1 nohu. Poté si hráči do ruky vezmou tři karty z balíčku. Nakonec se obrátí vrchní kartu z balíčku jako počáteční.

Průběh hry:

Nejmladší hráč začíná a umístí 2 až 3 karty z ruky vedle startovací karty do řady nebo sloupce. Poté si dobere karty tak, aby měl v ruce opět 3 karty. Následující hráč oznámí počet nohou v řadě nebo sloupci, který byl právě vytvořen. Na základě těchto oznámení se ostatní hráči snaží určit, jaké barvy je kachna oznamujícího hráče.

Pokud hráč uhodne barvu kachny svého protivníka, sebere všechny vyložené karty a umístí před sebe jako výhru. Pokud hráč neuhodne barvu kachny svého protivníka, tento protivník sebere všechny vyložené karty a umístí před sebe jako výhru. Pouze ten hráč, který musel ukázat svou skrytou kachnu, losuje novou skrytou kachnu.

Konec hry:

Hra končí vyčerpáním dobíracího balíčku. Vyhrává hráč s největším počtem karet.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kámen, zbraně, papír II
Kámen, zbraně, papír II
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 14 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas