Autor: mh | 8.4.2019 | 0

Únikové místnosti představují fenomén dnešní doby a tak není divu, že se objevily i jejich deskové alternativy, které se snaží nabídnout podobný zážitek, ovšem v teple domova a povětšinou i za nižší peníz. Většina z nich je postavena na karetním principu, kdy hráči řeší hádanky a postupně odkrývají další a další karty a tak postupují směrem k cíli. Escape Room však nepatří mezi ně.

 

Escape Room: The Game 2 je pokračováním původní Escape Room: úniková hra. Není jedná se však o rozšíření, ale o plnohodnotnou hru — obsahuje vlastní Chrono dekodér i klíče, takže k jejímu zahrání nepotřebujete mít předchozí verzi.

 


Příprava hry:

 

Krabice opět obsahuje 4 scénáře s různou obtížností: Záhadná vražda, Vesmírná stanice, Dentista a Tajný agent: Operace Zekestán. Každý scénář je rozdělen do tří zalepených obálek. Na začátku si hráči připraví psací potřeby, Chrono dekodér a všech 16 klíčů, rozlepí obálku s první částí, vyndají z ní veškerý materiál a přečtou si popis aktuální situace a cíl, kterého se mají dobrat. Poté spustí dekodér a začnou hrát.

 


Průběh hry:

 

První část končí ve chvíli, kdy hráči odhalí požadovanou kombinaci čtyř klíčů — tyto klíče pak ve správném pořadí a správnou stranou zasunou do čtyř otvorů v Chrono dekodéru. Pokud je kód špatný, dekodér vydá zamítavý zvuk a ze zbývajícího časového limitu strhne 1 minutu. Pokud je kód správný, dekodér vydá souhlasný zvuk a hráči tak mohou rozlepit obálku s druhou částí scénáře. Jakmile správně určí kód druhé části, pokračují do třetí. Jakmile odhalí poslední správnou kombinaci, dekodér zahraje vítěznou melodii a odpočet se zastaví. Je tak možné vidět, kolik času hráčům ještě zbývalo.

 

Každý scénář obsahuje 8 karet s nápovědou, které lze použít v předem stanovených časech. Vždy, když hráči tohoto času dosáhnou, Chrono dekodér je na to upozorní dvojím pípnutím. V ten okamžik mohou zasunout kartu s nápovědou do tzv. Dekodéru nápovědy, který jim ji umožní přečíst. Použití nápověd není nijak penalizováno.

 


Konec hry:

 

Pokud se hráčům nepodaří odhalit všechny kombinace do limitu 60 minut, nevadí. Chrono dekodér zahraje zvuk prohry a čas začne pro změnu načítat od 0. Po dokončení scénáře je pak vidět, o kolik minut hráči překročili stanovený čas.

Některé z herních materiálů budou v průběhu hry zničeny — popsány, rozstříhány, zpřehýbány apod. Můžete si však z internetových stránek výrobce stáhnout a vytisknout všechny materiály a připravit tak hru třeba pro jinou skupinu. Na webových stránkách se také můžete dozvědět přesný postup řešení všech hádanek jednotlivých scénářů. Čeština samozřejmě nechybí. Hra nabízí také mobilní aplikaci, která se vám postará o tematickou hudbu a umožní na konci vyfotit váš úspěšný tým.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Aeon's End + The Depths + The Nameless od 1 Kč
Aeon's End + The Depths + The Nameless od 1 Kč
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 18 hodin

Offcanvas