Autor: CzechWin | 7.4.2019 | 0

Ke konci 40. let uskutečnila americká vláda kontakt s rasou vyspělých mimozemšťanů známých jako Ghinové. Malá skupina vedená někým, kdo sám sebe nazýval dr. Cronos, přistála na americké půdě poté, co uprchla před intergalaktickou válkou a vražedným morem, který přivedl jejich druh na pokraj vyhubení. Kromě sofistikované technologie svého světa a umění špičkové genetické manipulace vládli tito přeživší Ghinové i mocnými psychickými schopnostmi.

Level 7 [Invasion] je kooperativní desková hra pro tři až pět hráčů o globálním konfliktu, ve kterém národy Země bojují s mohutnou mimozemskou invazní silou. Hráči zaujímají role narychlo sestavených koalicí pozemských vlád v zoufalém boji proti útočníkům Hydry. Hráči musí řídit vojenské a další zdroje pro efektivní boj s mimozemšťany. Musí bojovat, aby udrželi své pozice a získali zpět území, která již padla do rukou nepříteli. Zároveň musí každá koalice vyvíjet nové technologie pro zvýšení své schopnosti odolávat Hydře. Všechny koalice musí též pomáhat dr. Cronosovi dokončit nezbytné části jeho projektu, jenž je poslední nadějí lidstva. Toto balancování akcí nutí hráče činit rozhodnutí mezi ochranou vlastních zájmů a spoluprací pro vyšší dobro.

Příprava hry:

Hráči položí do středu stolu herní plán a postaví figurku dr. Cronose do Argentiny. Umístí do každé mrtvé zóny útočící jednotky, žeton výzkumu položí připravenou stranou na pole výzkumu ve východní Austrálii. Hráči dále rozhodnou, kdo bude hrát za jakou koalici, a vezmou si příslušné komponenty. Hráč hrající za jižní Ameriku si vezme žeton ovládání Cronose. Pak hráči připraví své koalice, balíček událostí a adaptací, ghinský černý trh, invazní jednotky a banku.

Průběh hry:

Hra se hraje na sérii kol. Každé kolo má tři fáze a každá fáze se skládá z pěti kroků. Prvním hráčem je vždy koalice s žetonem ovládání Cronose:

Fáze rozvoje:

  1. Ghinští žoldáci: Každý hráč smí koupit libovolné karty žoldáků z ghinského černého trhu.
  2. Rozmístění jednotek: Každá koalice smí rozmístit jednotky na svá teritoria.
  3. Výzkum: Vývojem nových technologií hráči můžou posílit svou koalici.
  4. Cronosův projekt: Jediným způsobem, jak mohou koalice útočníky porazit, je postupně zafinancovat všechny karty Cronosova projektu.
  5. Příjem: Každá koalice získá zdroje podle hodnot peněz, potravin, paliva a nerostných surovin na své desce.

Fáze války:

  1. Pohyb: Hráči mohou provést jednu pohybovou akci s každou koaliční jednotkou.
  2. Události: Během kroku události každá koalice dobere kartu události. Každá karta obsahuje dvě události. Hráči si vyberou a vyhodnotí jednu z nich.
  3. Bitva: Během tohoto kroku bojují hráči o každé sporné teritorium a mrtvou zónu.
  4. Stav teritorií: Po vyhodnocení všech bitev se může změnit stav teritorií. V tomto kroku hráči zjistí, zda se některé z jejich teritorií nestalo okupovaným, nebo osvobozeným.
  5. Pohyb invazních jednotek: V tomto kroku se invazní jednotky přemístí z teritoria, ve kterém jejich počet převyšuje obrannou hodnotu území.

Fáze údržby:

  1. Ovládání Cronose: Je určeno, kdo bude nově Cronose ovládat.
  2. Úroveň hrůzy: Koalice, na jejímž území se nachází alespoň jedna invazní jednotka nebo výsadková loď, musí zvýšit svou úroveň hrůzy.
  3. Poškození vojensko-průmyslového komplexu: Ve hře postupně klesá úroveň infrastruktury jednotlivých koalic a je nutné platit cenu za její údržbu.
  4. Připravenost výzkumu: Otočí se všechny žetony výzkumu, kromě výjimek.
  5. Výsadkové lodě: Nejprve se nahradí každá výsadková loď na plánu invazní jednotkou. Poté hráč ovládající Cronose dobere kartu výsadkové lodi a rozmístí lodě do teritorií uvedených na kartě.

Konec hry:

Jakmile hráči zafinancují poslední Cronosův projekt, pokračují ve hře do konce fáze války probíhajícího kola. Každá koalice, která pak ovládá svou centrální oblast a má alespoň 1 bod vojensko-průmyslového komplexu, přežívá a ve hře vítězí. Koalice, která neovládá své centrum, je okupovaná. Všichni hráči však prohrávají, pokud nastane alespoň jedna z následujících situací:

  • Je poražena koalice, která nezaplatila svou kartu Cronosova projektu.
  • Je okupováno teritorium, kde se nachází postava Cronose.
  • Všechny koalice jsou poraženy.
  • Na konci fáze údržby jsou taženy všechny karty devastační události.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Majestátní monumenty
Majestátní monumenty
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas